Jordgubbsplockning på Munkebo Gård.


 

I början på veckan gjorde vi den somrigaste av aktiviteter man kan tänka sig. Jag, Linn, Tage och lilla Ines åkte till Munkebo Gård för att plocka jordgubbar. Med två små barn som kanske inte skulle varit helt nöjda om vi spenderade 3 timmar i jordgubbslandet och plocka för att fylla en hel frys så skar vi ner lite på ambitionerna i år och plockade ”bara” 12 liter jordgubbar. Gud vet att både jag och Linn annars går banans i jordgubbslandet och plockar för flera års förbrukning, haha.

 

 

Och i landet var det fullt av de röda bären som stora och saftiga hängde från de gröna kvistarna. Och vi plockade för glatta livet och till och med Tage hjälpte till att plocka såväl jordgubbar som vackra blommor längs vägen. Så himla mysig grej att göra tillsammans och att lära Tage livets små njutningar är det bästa som finns!

Idag tänkte vi kanske också åka och besöka något självplock. Men då regnet vräker ned utanför fönstret (hallå semestervädret, skärp dig nu!) så är det kanske inte jätteroligt att sitta ute i ett jordgubbsfält. Blöta jordgubbar står sig ju inte heller så länge, så kanske väntar vi några dagar med det. Får se vad vi kan hitta på idag, hade ju liksom hoppats att semestern innehöll lite mer sol, men man får helt enkelt göra det bästa av situationen.

 

 

Rekommenderade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *