Att ha bott på Sveriges äldsta hotell.


 

Hörni, jag måste passa på att slänga in ett hotell-tips om ni är fler som precis som jag, väljer att upptäcka Skåne och Österlen under er semester. Nästan vid porten av Österlen ligger Ystad, denna vackra sommarstad som jag besökt så många gånger under mitt liv. Som barn åkte vi ofta hit med husvagn och bodde på camping där vi grillade och lekte på campingen på kvällarna och på dagarna besökte vi loppisar, caféer och gårdsbutiker i Ystad. Har så många fina minnen från denna stad så ett stopp här på vår Skånetripp var liksom självklart.

Denna gången hade vi uppgraderat oss och istället för att övernatta på camping som jag gjorde som liten så bokade vi rum på Sveriges äldsta hotell – anrika Hotell Continental du Sud. Detta pampiga hotell går verkligen inte av för hackor och vi hade dessutom bokat deras Junior Svit som var ett ganska så långt steg från barndomens campingplats, om man säger så. Jösses så vackert det var!

 

 

Kanske har jag blivit mer bekväm med åren eller så har ”man-tager-vad-man-haver” mentaliteten i mig bytts ut mot något mer finsmakar-aktigt. För som ung kunde jag sova vartsomhelst och att sova i regnblöta tält eller suspekta vandrarhem var inga problem. Men nu? Nu vill jag att det ska vara torrt, rent och stiligt. Och om boendet dessutom består av flera rum så kan ni ju gissa vem som njuter? Haha självklart duger alla sorters boenden, men när man får chansen att bo så fint som på Continental du Sud? Ja, då njuter jag verkligen.

Vi checkade in här och gjorde oss genast hemmastadda med att packa upp väskorna och korka upp en flaska Cava som vi  sippade på medan vi gjorde oss i ordning inför kvällen. ÄLSKAR den stunden på dagen. När man tar en dusch, smörjer in sig med någon väldoftande lotion och sedan rasslar upp sig med fina kläder, parfym och tingeltangel. Att göra sig fin i sällskap med någon annan för att ta sig an en trevlig kväll? Bästa som finns!

 

 

Först ut på schemat för kvällen stod en drink på takbaren hos nyöppnade Fritiden Hotell (SÅ fint hotell det också och systerhotellet till Continental). Och alltså, finns det något härligare än takbarer? Oavsett om den ligger på en skyskrapa i New York på 57:e våningen eller i en semesteridyll som Ystad på våning 7 så är det ändå magiskt. Tror vi människor trivs så bra på hög höjd eftersom det ger oss utsikt och en gammal instinkt att vi kan ”spana på faror” därifrån. Vad tror ni? Vi beundrade i alla fall utsikten och sippade sedan på en Moscow Mule och en Whisky Sour medan vi pratade om vad som hänt under dagen och hur vi skulle lägga upp resten av vår Skånetripp. När drinkarna sköljts ner vandrade vi sedan tillbaka till vårt hotell för att inta en 3-rätters middag och spana på folk. Burratan till förrätt med semitorkade tomater och silverlök var den godaste jag ätit på länge!

 

 

När vi sedan var mätta och belåtna och mörkret hade sänkt sig över staden stupade vi i säng och sov fantastiskt gott innan vi vaknade igen, åt kalasgod hotellfrukost och sedan checkade vi ut och tog sikte på Österlen. Men alltså, är ni i Ystad denna sommar och letar boende så är både Hotell Continental och Fritiden två riktigt heta tips. Perfekt läge till centrum och fantastiskt fina hotell!

 

 

Rekommenderade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *