Österlentips – Örum 119.

Tänkte jag skulle lyfta lite favoritställen från vår Skåne-tripp och även senare göra ett samlat inlägg med min personliga guide till Skånes och Österlens smultronställen. Vet att jag själv älskar att läsa om sådana tips och kanske är ni fler som är som mig? Först ut är ett populärt ställe som jag inte är ensam om att älska; ÖRUM 119.

 

 

Drömmen hade ju varit att bo en natt på detta fantastiska hotell, men det var fullbokat när jag kikade datum så då valde jag ett alternativ som typ är lika bra; att boka bord på deras pizza-restaurang. Bordsbokning här är nästan ett måste för restaurangen är omåttligt populär under sommarmånaderna och när vi möttes av skylten ”fullbokat” på parkeringen var vi glada över att ha bokat bord i god tid. Visst, spontaniteten kanske inte är på topp när man vill besöka populära ställen och att boka bord kanske känns som om man ”binder upp sig” på något, men tro mig – det är värt det!

 

 

Vi kom hit en kväll i juli då både solnedgång och duggregn hängde i luften och vi ignorerade skylten ”fullbokat” och gick in mot restaurangen och blev tilldelade ett bord i deras fantastiska orangeri. Älskar orangerier och i min framtida trädgård ska jag absolut ha ett eget sådant. Vi slog oss i alla fall ner och gjorde vår beställning som föll på valet ”Dagens pizza” och medan vi inväntade huvudrätten beställde vi in bitar av parmesan som vi mumsade på medan vi sippade på ett fasligt gott glas rödvin.

 

När ostbitarna var uppätna och vi var mitt inne i ett samtal kring skånelängor och arkitekturen här nere kom våra pizzor in. Blåmögelost, potatis, purjolök och ruccola var en magisk kombination visade det sig och vi slukade hela pizzorna medan vi njöt av solnedgången som börjat visa sig och den vackra omgivningen. Var även sugna på att beställa in glass som efterrätt från deras glasscafé, men mätta magar sade stopp och lagom tills det var dags att rulla tillbak mot vårt B&B visade sig en fantastisk solnedgång som blev pricken över i:et på en magisk kväll!

 

 

Rekommenderade inlägg

4 kommentarer till “Österlentips – Örum 119.

  1. Läste om detta ställe tidigare i våras och bokade en natt direkt. Mysigt boende och godaste frukosten på länge, vi hann även med deras pizza, gindrinkar och goda glass 😊

  2. Tack finaste Anna för din inspirerande blogg. Älskar dina bilder och klänningsälskare som jag är, blir jag alltid så pepp när jag ser dina fina kreationer 🙂 Kram Sanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *