Kräftskiva.


 

Klänning – REA-fynd från Object / Hatt från Hatshop.se / Sneakers från Steve Madden

I lördags var vi på kräftskiva. ÄLSKAR när säsongen för kräftskivor och skördefest börjar och vill bjuda in vänner och äta skaldjur, äppelpaj, mumsiga grönsaker och dricka vin till långt in på småtimmarna. Och duka och dekorera med jordnära färger och stora fång med solrosor. Så, så mysigt.

Och i lördags – i lördags bjöd Martina och Axel in till kräftskiva och vi var ett härligt gäng som samlades och mumsade charkuterier och välkomstdrink medan vi alla tog ikapp vad som hänt under sommaren och senast vi sågs. Så himla trevligt med chark till förrätt – då vet man att middagen kommer bli lyckad. Och ja, visste blev den. Vi mumsade i pinfärska skaldjur (alltid en bonus när man har vänner som har kontakter direkt med fiskare) och aioli och bröd och drack krispigt kallt vin och pratade och skrattade högt över borden. Avrundade vi gjorde vi med kaffe och blåbärspaj samt sjuka mängder vaniljsås och satt kvar och pratade tills klockan passerat långt över midnatt och det var dags att rulla hemåt. Så himla mysig kväll och jag vill minst planera in 4 sådana kvällar till innan hösten och mörkret är här på riktigt.

 

Rekommenderade inlägg

4 kommentarer till “Kräftskiva.

  1. Härligt!
    Gillar också denna tid, är dock inte så förtjust i kräftor, men just tiden, lite krispigt och att det är en bra anledning till att bjuda hem vänner som man inte sett på ett tag.
    Så ikväll blir det så och det blir kräfttema, de goda tillbehören men kräftsoppa istället för kräftorna i sig 😉

    Ha en fin fredag!

    1. Ja, på sommaren är ju många ute och semestrar på egen hand så när hösten kommer är det skönt att man kan bjuda in till middagar igen 🙂 och åååh, kräftsoppa lät supergott! Hoppas ni hade en mysig kväll ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.