I annonssamarbete med hellofresh

Asiatiska biffar med kålsallad och asiatisk dressing.

Nu när hösten närmar sig är det också dags att ta tag i matlagningen på riktigt och börja göra matlådor på vardagarna och finna nya recept att lägga till repertoaren. På sommaren är vi nog många (jag är absolut en av dem) som handlar för stunden och precis det man är sugen på. Matlagning på sommaren ska vara väldigt spontant och även om det är skönt att ta ett steg bak från rutinerna under semestern så blir det ju i längden väldigt dyrt att besöka mataffären typ 3 gånger om dagen och inte göra matlådor av det man faktiskt lagar.

Så nu när vi äntligen är tillbaka till rutinerna är jag så himla glad över att ha ett samarbete med HELLOFRESH. För även om jag älskar att laga mat så måste jag erkänna att jag ofta väljer samma recept gång på gång och är dåligt på att laga nya saker. Hörde en gång av måltidsforskaren Richard Tellström att den genomsnittliga svensken har ca 10-12 recept i sin recept-repertoar (och barnfamiljer typ bara 5st!). Så visst är vi alla dåliga på att förnya oss när det kommer till vardagsmaten… Och med det sagt så är jag alltså superglad över att ha blivit introducerad till HelloFresh! Det är en matkasse som är väldigt flexibel och där du själv bestämmer antal personer, antal måltider och väljer recept. De har bland annat listat sina mest POPULÄRA RECEPT på hemsidan och det finns helt enkelt huuuur mycket som helst att välja bland. Jag, som ofta äter vegetariskt på veckodagarna, föll som en fura för ett recept på asiatiska biffar som jag tänkte dela med mig av till er. Det var (utan överdrift) bland det godaste jag lagat!

 

 

Till ca 4 personer behöver du:
1,5 påse råkost eller kålmix (ca 300g/påse)
o,5 st purjolök
ev. lite rödkål (om din kålmix inte innehåller detta)
3 st salladslökar
2 st lime
1 st röd chili
1 kruka koriander
1 gurka
4 st ägg
1,5 dl vetemjöl
2 st tärningar med grönsaksbuljong, mosade
2 dl vatten
ca 3 msk majonäs
Kinesisk soya (typ Kikkoman)
Sesamolja
ev. Fisksås + Mirin (jag hade det hemma så hade i det också – men om du inte har det hemma så kan du skippa det)
Salt & Svartpeppar

 

 

Biffarna:
Börja med att blanda mjöl, grönsaksbuljong, ägg och vatten till en smet. Tillsätt innehållet från 1 påse råkost/kålmix med (ev. strimlad rödkål) och rivet skal från 1st lime. Salta och peppra. Låt stå i ca 10 minuter tills kålen blivit lite mjukare av vätskan och stek sedan biffar i lite olja på medelhög temperatur i stekpannan. Medan du steker dessa gör du kålsalladen.

Sallad:
Blanda resterande råkost/kålmix (0,5 påse) med grovt hackad gurka och saften från 1 st lime (den du rivit av skalet från till biffarna). Strimla 2st salladslökar och tillsätt i salladen. Rör om och tillsätt ev. lite salt. Låt sedan stå till servering.

Dressing:
Blanda rivet skal från 1st lime med ca 0,5 finhackad chili, en skvätt soya och sesamolja (tillsätt en liten skvätt mirin + fisksås om du hade det hemma, annars skippa det). Blanda runt och smaka av. Tillsätt sedan majonäsen och rör tills det blivit en jämn dressing.

När alla biffar är färdiga toppar du dessa med hackad koriander, strimlad salladslök + chili. Servera sedan med kålsalladen och dressingen och njut. Denna måltid känns riktigt festlig och jag hade gladeligen serverat detta såväl till mig själv en måndagskväll som till middagsgästerna en fredagskväll.

 

 

Rekommenderade inlägg

3 kommentarer till “Asiatiska biffar med kålsallad och asiatisk dressing.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *