6 tips på aktiviteter att göra under corona.


 

Just nu befinner vi ju oss i en ganska märklig situation. Den andra vågen av corona är här och precis när vi kände att vi kanske kunde återgå till ett något mer normalt leverne så var det som om någon drog undan mattan under fötterna och vi tvingades tillbaka in i våra bås, bildligt talat. Nu är det ju absolut inte ”värst” för dom som tvingas vara hemma och det enda de riskerar är att ha tråkigt. Det finns ju situationer som kunde vara tusen gånger värre och det tror jag vi alla vet, men det är inte de situationerna jag kommer ta upp här i min blogg utan jag vill utgå från min (och många andras) situation i och med den andra vågen av Covid-19. Så med det sagt så kommer det ju absolut bli mer hemma-tid både för mig och övriga i landet. Och jaaaa – att ha tråkigt är kanske nyttigt ibland(?) men jag tänker för att inte deppa ihop totalt så finns det ändå en hel del saker man kan passa på att göra i dessa tider och jag tänkte att jag skulle tipsa om just 6 stycken sådana aktiviteter. Häng med.

 

Passa på att göra en förändring hemma.
Jag tror inte att vi någonsin har renoverat och förändrat hemma så mycket som vi svenska gjort under år 2020. Byggföretagen är helt fullbokade och även inredningsstylister och så köper vi byggmaterial och inredning som aldrig förr. Men det är faktiskt värt att nämna i sammanhanget att är det någon gång man har TID att faktiskt måla om hemma eller just renovera så är det nu. Och du behöver inte anlita extern hjälp för allt. Passa på att måla om en vägg hemma i en uppiggande färg. Eller varför inte ge en byrå lite ny kärlek genom några penseldrag? Vi gjorde just detta i helgen: målade om både ett soffbord och vårt gästrum. Sådant man kanske inte prioriterar annars, men just nu när man ska hålla sig extra mycket hemma så är det en perfekt aktivitet.

 

Lär dig ett nytt recept.
Visste du att den genomsnittliga svensken har ungefär 10-12 maträtter i sin recept-repertoar som lagas vecka in och vecka ut? 10-12 rätter, det låter ju helt sjukt lite med tanke på HUR mycket god mat det finns att laga där ute! Så ta tillfället i akt nu när du är mer hemma att lära dig ett nytt recept. Testa något vegetariskt. Baka ditt egna bröd eller involvera hela familjen i hemgjord pizza eller egenstoppad korv till fredagsmyset. Det finns ju så himla mycket gott att laga och baka och kanske är det under pandemin som du utvecklas och blir din egna mästerkock? Har du exempelvis inte testat dessa vegetariska, asiatiska biffar (LÄNK) så är de ett hett tips!

 

Gå en kurs.
Visst, just nu kanske vi inte ska anmäla oss till en danskurs eller liknande fysisk aktivitet. Men det är ju faktiskt ett ypperligt tillfälle att gå en distanskurs inom något ämne som du tycker är roligt eller skulle vilja lära dig mer av. Kanske är det nu du äntligen lär dig italienska? Eller så går du en bildredigeringskurs och blir proffs på Photoshop? Det finns hur mycket kurser som helst där ute att välja på (både sådana som är gratis och sådana som kostar en slant) så kanske ska du signera upp dig redan idag och utveckla dig själv?

 

Klä upp dig.
Visst, att gå runt i mjukiskläder är en dröm och när jag själv myser runt hemma vill jag göra det i löst sittande och mjuka kläder. Men det är lätt att hamna i mjukis-träsket (speciellt om man dessutom jobbar hemifrån och har för ovan att gå runt i pyjamas hela dagarna). Så ha som rutin att klä upp dig på fredag och lördagskvällarna. Oavsett om du bor ensam eller med en partner eller hel familj – klä upp dig/er för någon timme. Sätt på dig den där klänningen, måla läpparna i rött och du ska se att den där fredagsmiddagen och glaset med vin faktiskt blir trevligare än om du suttit i pyjamas. Det finns tusentals undersökningar som visar hur vår sinnesstämning ändras just beroende på vad vi har på oss och hur vi känner oss i vår klädsel. Så ta tillfället i akt att klä upp er även hemma (och kanske till och med kan ni för några timmar spatsera runt i skor även inomhus – ett par klackar kan faktiskt göra underverk för humöret!). Och för er som bor ensamma – klä upp dig, sätt på en härlig spellista och laga mat och drick ett glas bubbel med fredagskänsla i kroppen. Kanske kan du till och med arrangera en digital middag över Skype eller liknande?

 

Rensa & organisera.
Okej, jag vet. Detta är kanske inte den roligaste av aktiviteter, men känslan efteråt är ändå typ den bästa som finns! Passa på att rensa och organisera i ditt hem nu när du ändå spenderar mer tid där. Gå igenom varenda skåp. varenda byrålåda och verkligen rensa. Behöver du verkligen sju olika, urtvättade t-shirtar för när du grejar i trädgården eller räcker det med 1? Släng torkade nagellack och gammalt smink och gå igenom skafferiet och släng den där burken med oregano från 2014. Passa också på att göra backup på bilder på dator eller mobil – rätt som det är slutar något fungera och då känns det väldigt bra att redan ha gjort en backup.

 

Gå bananas på julen.
Visst, det kanske inte blir samma sak i år just med julen. Vi kanske inte kan bjuda över hela tjocka släkten på julafton eller gå på så många julbord som vi önskar. Men det finns ändå möjlighet att gå bananas på julen. Passa på att göra de där julpyssel som du vanligtvis inte hinner med/prioriterar bort. Gör girlanger av popcorn, plocka in kvistar med lingonris och låt torka eller gör det sjukaste pepparkakshuset någonsin. Och julbaka, herregud så lycklig man kan bli av en nybakad lussekatt eller pepparkaka. Och i dessa tider får vi faktiskt bjuda hem enstaka personer och nära familj, så kanske kan ni vara ett litet gäng på 4-5 personer som bakar pepparkakor tillsammans? Se vad som finns möjlighet till och även om du gör allting själv så är det ändå mysigt att lyssna på julmusik och göra egna dekorationer till granen. Jag kommer inom de närmsta veckorna tipsa en hel del kring julpyssel och godsaker som hör julen till här på bloggen så bara kika in för mer inspiration längre fram ♥

 

Rekommenderade inlägg

4 kommentarer till “6 tips på aktiviteter att göra under corona.

 1. Fint inlägg & bra ämne! Vi måste hjälpas åt att sprida ljus i mörkret och peppa varandra!
  Så mkt ”skräp” vi gjort av oss med under denna pandemi alltså, det har blivit långa timmar med rens & fix och rundor till återvinningen. (Som nu vissa anser man inte SKA åka till nu heller då det samlas mkt folk där emellanåt..).
  Bra tips det där med att klä upp sig! Det ska jag göra till helgen! Man blir ju lite ”trasch” av att sitta hemma i mjukiskläder & håret otvättad…!
  Något jag blivit mkt bättre på är att jag börjat träna igen! Helt plötsligt känns det som motivationen är tillbaka & det finns tid för det. Tacksam att ha närhet till löparspåret & eget ”gym” i källaren. Men promenader är inte heller att underskatta denna tid! (Ta med kompis eller snicksnack-pod som sällskap).
  Upplever också att matlagningen nått en annan nivå. Nu när man/vi är hemma mer så lägger vi ned betydligt mer tid på god mat, det är bra!

  Ha en fin vecka!

  1. Åh vad kul att höra att inlägget uppskattades 🙂 Och heja er som fått rensat och ordnat massor hemma – så skönt att ha det gjort! Och vi får peppa varandra också kring att klä upp sig o piffa till sig lite till helgen 😉

   Grymt också med träningen! För många är det säkert precis tvärtom – att man tappar träningsrutinerna hemma. Men heja dig och så bra jobbat 😀

   Stor kram och ha en riktigt fin vecka!

 2. tack för bra tips och pepp. vi använder video calls massor till middagar, after work, häng med våra kompisar. nu på fredag ska vi ta en drink med kompisar som bor i norge. vill man få riktig middagskänsla kommer man överens innan om vad man ska äta och dricka.
  ett annat tips är att beställa en krogkasse där man lägger sista handen på middagen själv men restaurangen har komponerat menyn. på White guide finns lista över restauranger som har detta koncept
  https://whiteguide.com/se/sv/news/2460
  vi har testat Bord27 i göteborg. kul grej och jättegott.

  1. Åh så himla kul att ni verkligen går all-in på de digitala middagarna – så roligt att det också möjliggör att man kan äta middag med människor från andra länder 😀
   Och supertips med krogkassen, det måste jag spana in närmare 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *