Nya dricksglas i höstens färg.


 

Alltså, finns det något trevligare nu på hösten än att bjuda in till middagar och duka fint? Tveksamt. Jag ÄLSKAR att lägga några extra minuter på dukning. Vackert porslin, en fin linneduk, färska blommor och såklart: mängder av vackra glas! Älskar att duka med flera glas där vinglas, vattenglas, champagneglas och kanske avec-glas blandas. Det ger en sådan lyxig känsla tycker jag att duka med fler glas! Och då gärna vinglasen får vara i klarglas (så man ser drycken tydligt) får däremot vattenglasen gärna vara i någon festlig färg. Vatten är ju ändå bara genomskinligt, så där är det roligt om glasen får spela en mer central roll i dukningen.

 

 

Jag föll som en fura för DESSA mossgröna dricksglas från Iittala. Formen, färgen och storleken – allt är perfekt! Ser fram emot att skapa fantastiska dukningar i höst och bjuda över vänner på middag. Men faktum är att glasen passar lika bra även för att förgylla en ensamfrukost. Som här; med bananpannkakor, kanelstekta äpplen och turkisk yoghurt. Så trevligt att duka med dessa glas och jag är sugen på att klicka hem fler, kanske komplettera med några i den mörkgrå färgen? Vad tycker du?

Vill du spana in glasen närmare klickar du på länken HÄR.

 

Rekommenderade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *