Typ världens godaste skaldjurspasta


 

Alltså wow, wow, WOW! Förra lördagen lagade jag typ världens godaste skaldjurspasta. M var iväg på lagfest med fotbollen så då passade jag på att äta skaldjur (han gillar inte det, haha). Jag köpte kungsräkor och gjorde en variant på scampi-pasta som blev så gaaaalet god! Väldigt enkel att göra också. Receptet? Kommer här:

 

Till 2 portioner:
1/2 gul lök, finhackad
4 st vitlöksklyftor, skurna i tunna skivor
3 msk olivolja
1 dl vitt vin (alt. matlagningsvin)
1 dl matlagningsgrädde
ca 10st kungsräkor (ex DESSA)
1 nypa chiliflakes
Salt & Svartpeppar

Pasta
Färsk persilja till servering

 

Börja med att tina kungsräkorna (ifall de är frysta) samt skala dem enligt anvisningen på förpackningen. Lägg sedan dessa åt sidan. Efteråt sätter du på pastavattnet och häller olivoljan i en stekpanna. Lägg i gul lök och vitlök i stekpannan och fräs på medelhög temperatur tills löken blivit mjuk (passa noga så den inte bränns, blir oljan för varm så häll i en skvätt vatten för att ”kyla ner”). Tillsätt sedan chiliflakes och vitt vin. Låt småkoka i ca 1-2 minuter och koka under tiden pastan. Sedan lägger du i de råa kungsräkorna i stekpannan och steker ca 1 minut på vardera sida. Tillsätt sedan matlagningsgrädde och lite av pastavattnet. Häll sedan av pastavattnet och lägg den al-dente-kokta pastan i stekpannan. Slunga runt och tillsätt klippt persilja, salt och svartpeppar efter tycke och smak. Sedan: servera!

 

Rekommenderade inlägg

4 kommentarer till “Typ världens godaste skaldjurspasta

  1. Men herrejösses vad gott det var! Åt mig fyrkantig och fick vackla in till soffan efteråt.
    Den kommer tillagas fler gånger här hemma!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *