Ögonoperation och MVG av optikern.


 

Åååh hallå på er! Hur mår ni? Jag hoppas ni mår bra! Jag mår alla tiders, sitter hemma och ”vilar upp” ögonen efter ögonoperationen i onsdags. Alltså, vilken grej hörni! Jag tänkte jag skulle summera operationen och berätta litegrann här i bloggen, vet att ni är flera som är nyfikna på hur det gått.

Och ja, i onsdags morse så var det en minst sagt nervös tjej som tog sig till Memira för operation. Jag har ju varit hur lugn som helst och inte minsta orolig eller nervös. Förrän liksom 12 timmar innan, då var det som om hjärnan var lugn, men kroppen? Den hade orolig mage, svettningar och 180 i puls, hahaha. Sjukt ändå hur kroppen kan reagera på något medan huvudet inte gör det. Nåväl, jag tog mig till Memira och här ser ni sista bilden tagen på mig i brillor.

 

 

Väl på plats fick jag slå mig ner i väntrummet och en sköterska kom och pratade med mig och gav mig all information kring operationen och vad som skulle ske under och efter ingreppet. Alltså jag måste ge världens största eloge till personalen på Memira. Gulligare och mer professionella människor får man ta mig tusan leta efter! Att jag dessutom fick en liten shot med lugnande var ju också livets grej just då. Så sjukt, min puls gick från 180 till 75 på 30 sekunder. Den lilla flaskan med det medlet vill man ju liksom ha hemma, känner jag. Sedan var det dags för operation.

Och ja, jag behöver ju inte gå in i detalj vad de gör, för ni som är intresserade gjorde jag en FS-Lasik och det går att googla på 🙂 Men operationen gick i alla fall supersmidigt och fort. Absolut var det pyttelite obehagligt men jag tyckte mest att det var häftigt! Vilken grej liksom!! Att man är vaken (lokalbedövad i ögat dock) gjorde det hela bara mer intressant.

 

 

Efteråt får man i alla fall sitta och blunda i deras vilorum och jag blev serverad både koffein och socker efteråt av den gulliga personalen. Och OJ som jag njöt av den chokladbollen och surplade kaffe där i mörkret med stängda ögon.

 

 

Därefter var det dags att åka hem och såhär solig med rödsprängda ögon och munskydd såg jag ut efteråt. M kom och hämtade mig (man får inte köra bil direkt efteråt) och så åkte vi hemåt där jag blev ordinerad att ligga och blunda de närmsta 2-3 timmarna. Och med sig hade man fått 3 olika sorters ögondroppar. En med antibiotika, en som skulle verka återfuktande och en liten pipett med bedövningsdroppar. Ifall man skulle få ont. Och ja, efter ca 1 timme så började det svida ganska rejält i ögonen, ungefär som om man står och hackar lök och liksom tvingas stirra in i löken. Den känslan. hänger ni med? Så jag tog bedövningsdropparna som lindrade smärtan och sedan låg jag på soffan och vilade i ca 2 timmar.

 

 

Därefter kunde jag öppna ögonen och även om det fortfarande sved lite så kände jag mig high-on-life och bestämde mig för att fira. Så jag stekte pannkakor och mumsade i mig och var lycklig över att ha genomfört en lyckad ögonoperation!

 

 

Och nu? Nu har det gått snart 3 dygn sedan operationen och jag har varit på återbesök för kontroll och fått högsta betyg av optiken. Och så har jag varit såhär snygg när jag sovit med skyddsglasögon (för att man inte ska råka gnugga sig i ögonen i sömnen). Och ja, allt känns super! Ögonen läker fortfarande så de är lite torra och svullna, men herreguuuud – känslan av att kunna se utan glasögon för första gången på 16 år är MAGI!

 

4 kommentarer till “Ögonoperation och MVG av optikern.

  1. Kul att du delar med dig av operationen ocj dagarna efter. Jag är sugen men är lite nervös så har inte tagit tag i det än. Men efter att ha läst ditt inlägg blir jag mer pepp att ta tag i det. 😊

    1. Åh så kul att du känner så! Jag var också osäker till en början men efter just ha frågat flera som gjort operationen blev jag enbart peppad på att själv göra det. Och herregud vilket bra beslut det visade sig vara 🙂 🙂

  2. Kul att det gick så bra! Och väldigt modigt!!
    Jag tycker det gör ont bara att få in en frans i ögat.
    Stor lycka till med dina ”nya ögon”.

    1. Haha ja, en del är ju väldigt känsliga. Jag själv har ju tyckt det var lite jobbigt med linser (bara provat vid något tillfälle, men kunde tyvärr inte ha det). Däremot kör jag ju ögondroppar varje vår/sommar (pollen) så tycker inte det är så obehagligt att få ”grejer i ögat”. 🙂 Stort tack också ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg