När är det dags att dra i handbromsen?

 

Jag (och typ alla i min omgivning) skulle definitivt definiera mig som en driven person. Jag har alltid många bollar i luften och har haft det hela mitt vuxna liv. Detta är något jag trivs med att göra – men det kanske inte håller i längden? För att ni ska få en liten inblick i hur min kreativa, prestationsinriktade och drivna hjärna fungerar så kan jag härmed lista några av de punkter jag pysslar med i dagsläget

Heltidsjobb som chefredaktör – Mitt arbete som chefredaktör kräver ofta dessutom att jag arbetar 200% (som om inte heltid vore nog). Nu, under pandemin, har det dock varit lugnare men ett vanligt år skulle jag säga att jag utför två heltidstjänster i min anställning.

Deltidsjobb som fotograf – Ni vet nog vid det här laget att jag sedan många år tillbaka även har ett eget företag. Ett AB där jag gör fotograferingar och filmar för såväl företag som privatpersoner. Och utöver att göra själva fotograferingarna lägger jag oooootaliga timmar på bildredigering, uppdatering av hemsida och sociala kanaler, bokföring, utveckling av teknisk kunskap och allt som hör egenföretagande till.

Blogg – Den här kära bloggen startade jag år 2007 och har sedan dess (i snitt, tror jag) uppdaterat varje eller varannan dag. Det är bilder som tas och redigeras, texter som skrivas, samarbeten som ska göras och statistik som ska analyseras.

Instagram – Som komplement till bloggen älskar jag Instagram och här försöker jag hålla hög kvalitét i bilder, svara på DM’s, skapa reels, stories och engagemang med mina följare. Jobbar även aktivt med samarbetspartners även här och säkerställer att allt går till som planerat.

Podd – En gång i veckan (i faktiskt 1 års tid nu) har jag poddat med min syster. Och eftersom vi gör allting själva så tar det en hel del tid. Vi spelar in på egen hand, planerar innehåll, redigerar, publicerar och marknadsför podden. Det tar några timmar varje vecka, minst sagt.

När jag själv läser det här så inser jag att det är en HEL DEL som jag faktiskt pysslar med. Och någonstans inser jag ju att jag bara är människa och inte riktigt har energi till allt, hela tiden. Veckans semester i Grekland där jag inte gjorde något av ovanstående punkter utöver att uppdatera Instagram fick mig verkligen att tänka om. Att tänka på att prioritera vad jag lägger min tid på och i hur stor utsträckning jag gör dessa saker.
Med det sagt så tycker jag fortfarande att allt jag gör är ROLIGT, därför är det svårt (jag skulle säga omöjligt) för mig att plocka bort något – så det tänker jag inte göra. I alla fall inte än.

Men jag inser att jag behöver trappa ned lite på vissa saker och framför allt inte sätta så stor press på mig själv att leverera och prestera. Bloggen till exempel har jag haft som mål de senaste 14(!!!) åren att uppdatera dagligen. Detta går ju inte i längden och jag vet att NI inte förväntar er dagliga uppdateringar utan det är MIN prestationsinriktade (sjuka) hjärna som förväntar sig det av mig. Men för att jag ska må bra så behöver jag ta ett steg tillbaka. Inte uppdatera bloggen bara för att jag själv känner att jag BORDE det utan faktiskt göra det när inspirationen KOMMER. För det gör den. Jag ääääälskar att blogga och att få dela med mig av såväl bilder, text, tankar, tips och funderingar. Det är bland det bästa jag vet. Men jag måste försöka sluta sätta så hög press på mig själv.

Så med det sagt så kommer jag alltså från och med nu uppdatera bloggen när jag har inspiration. Kanske blir det 3 inlägg på en dag, kanske dröjer det 6 dagar från ett inlägg till ett annat. Och jag hoppas (kanske till och med vet?) att ni tycker det är OKEJ. Det är bara jag som måste lära mig det också. För jag hoppas ni finns kvar, även om det blir lite oregelbunden uppdatering här inne. Men jag vill helt enkelt skriva av mig när jag vill, behöver och kan. Inte för att jag måste. Och det hoppas jag ni har förståelse för. Eller jag vet det. För ni är världens bästa följare ♥

 

Rekommenderade inlägg

10 kommentarer till “När är det dags att dra i handbromsen?

  1. Har aldrig kommenterat förut men är en trogen läsare. Vill bara säga att jag tycker att din blogg är både genuin och inspirerande med alltid fantastiska bilder, så sluta aldrig!! Men att trappa ner en smula för ta hand om dig själv kan ju ingen rimligen ha synpunkter på – mer än att det givetvis är ett superklokt beslut. Ser fram emot att fortsätta följa dig även i långsammare bloggtakt!

    1. Hej 🙂

      Åh tack snälla för dina vackra ord – det värmer verkligen 🙂 Jag ÄLSKAR att blogga så sluta, det tror jag aldrig kommer ske, men att trappa ner en smula kan ju faktiskt vara klokt. Kram och tack återigen för att du läser bloggen 🙂

  2. Jag förstår dig precis! Man kan inte vara överallt hela tiden. Ta det lugnt och uppdatera bloggen när du känner för det. Vi finns kvar 🙂

    1. Tack snälla för varma och fina ord, ser fram emot att kika in här och dela med mig av allt när ork, inspiration och lust finns! Tack för att just du följer mig ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.