I annonssamarbete med sniph

Det där speciella ögonblicket.


 

För mig finns det få saker som är lika starkt förknippade med minnen som just dofter. En specifik doft kan få mig att minnas tillbaka till EXAKT det där speciella ögonblicket i livet och känslan i kroppen jag hade då. Exempelvis får doften av syren mig att slungas tillbaka till barndomens skolavslutningar då mamma alltid tog det obligatoriska fotografiet av oss barn framför den stora syrenbusken vi hade i trädgården. Så varje gång jag går förbi en blomstrande syrenbuske idag kan jag fortfarande känna fladdret, förväntningarna och pirret i magen som de där skolavslutningarna innebar.

Likadant är det med doften av jord. Denna doft får mig att minnas morfars jordkällare och hur vi som barn smög ner för att plocka upp en flaska hemgjord jordgubbssaft eller burkar med äppelmos som blivit alldeles dammiga av åratal i den där jordkällaren. Det var alltid så spännande i jordkällaren och morfar hade ungefär lika mycket mat där nere som han förväntade sig en invasion vilken dag som helst. Det tyckte jag både var konstigt och mysigt, på samma gång.

Eller varför inte ta doften av ros som exempel. En doft som får mig att slungas tillbaka till det exklusiva hotellet Four Seasons i Marrakech. Där var nämligen hela lobbyn fylld utav rosenblad och doftar jag på ros idag är det som om jag befinner mig EXAKT där. I receptionen, med älskade människor och spännande jobb framför mig i en av jordens häftigaste städer.

 

 

Ja, för mig är dofter verkligen ALLT. Och av denna anledning brukar jag inför varje ny resa eller händelse i livet införskaffa en ny doft. En doft som för alltid kommer få mig att minnas tillbaka på det där speciella ögonblicket i livet. Inför resan till Grekland exempelvis valde jag att packa ned mitt nytillskott i parfym-garderoben. En doft som har iris, ros och svarta vinbär i noterna (jag är tokig i ros och svarta vinbär i parfym!). En parfym i perfekt storlek på 8ml från älskade SNIPH.

För er som inte är bekanta med SNIPH sedan tidigare erbjuder de alltså (bland annat) en tjänst där man kan prenumerera på parfymer. Och frågar ni mig är det GENIALISKT! Genom tjänsten kan man välja att varje månad få hem en ny doft och förpackningen är alltså på 8ml. En perfekt storlek om man som mig, älskar att testa nya dofter, men kanske inte vill chansa och klicka hem en flaska på 50ml första gången. Här får man liksom möjlighet att prova på parfymen i en perfekt storlek. Och nu när man (äntligen) kan börja resa igen är de dessutom perfekta för handbagaget!

 

 

Så denna varma, fräscha och spännande doft har jag alltså använt varje dag i Parga. På stranden (hallåååå – hur lyxig kände jag mig inte då?) och på kvällarna när jag rasslat upp mig. Och nu, nu när vi kommit hem och jag doftar på parfymen får jag nästan ont i hjärtat av längtan. För doften påminner EXAKT om de magiska ögonblicken i Parga och det liksom värker i hjärtat av längtan att åka tillbaka. Men fram till dess kan jag plocka fram doften och minnas. För det är det som är så fantastiskt med dofter ♥

 

Rekommenderade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *