7 år som chefredaktör på Bröllopsmagasinet

Hörni! Igår gjorde jag min sista arbetsdag på Bröllopsmagasinet. I 7 år och 4 månader har jag varit chefredaktör för nordens största bröllopstidning. Tänk att jag fick chansen som 24-åring att rodda 4 magasin i 4 länder och styra en hel redaktion. Herregud vad jag är stolt över mig själv.

Dessa 7 år har jag hunnit med att se, göra, uppleva och utvecklas på ett otroligt sätt. Jag har rest världen runt, mött hundratals nya människor, skaffat kollegor världen över och utmanat mig själv på ett sätt som jag knappt trodde var möjligt. Men jag klarade det! Så oerhört stolt över allt jag faktiskt åstadkommit och över alla jag fått äran att kalla för kollegor eller samarbetspartners. Ja, herregud som jag har jobbat de sista åren och baksidan av ett sådant har inneburit utmattningssyndrom, ökad känslighet för stress, kristallsjukan och otaliga övertidstimmar och många ensamma kvällar sent på kontoret. MEN, det fokuserar jag inte på idag utan nu minns jag tillbaka på allt härligt som jobbet inneburit. För det har på många sätt varit helt otroligt och det var faktiskt vemodigt att säga farväl till kontoret igår. Platsen som på många sätt blivit mitt andra hem under en fjärdedel av mitt liv och som tagit mig på en resa jag sent kommer glömma. Så idag tänker jag att jag är lite nostalgisk och tar er med på en titt tillbaka i arkivet. Häng med!

 

 

Sista kvällen i Gran Canaria. Var här för en modefotografering som jag styrt och oj vilken härlig resa! Riktigt bra gäng, kreativt skapande och storslagen miljö!

 

 

Hotel Villa Arcadio i Gardasjön. Ligger på topp över de absolut vackraste platser jag besökt! Var här i en veckas tid för en modefotografering som jag arrangerat och vill SÅ gärna åka tillbaka. Haha minns denna resa dock med lite stress för halva vårt bagage (innehållandes alla brudklänningar) kom inte fram, så det var stressiga dagar på plats där jag ringde hundra gånger till flygplatsen i Milano innan vi väl fick bagaget och kunde börja plåtningen.

 

 

En av alla ledare jag skrivit för tidningen. Blivit totalt 15 st på 7 år! Lika stolt varje gång jag öppnar magasinet och finner mig på ledarsidan.

 

 

Pronovias modevisning i Barcelona! Blev VIP-inbjuden och fick flyg, taxi, hotell och hela paketet. Och en stol på typ ”front row” med mitt namn på och fick se toppmodeller som Elsa Hosk mfl. på krypavstånd. Ett nypa-mig-i-armen-ögonblick som jag alltid kommer minnas.

 

 

Min absoluta FAVORIT-resa! Modefotografering i Marrakech med världens bästa team (lyckades också få med mig syrran som assistent). Haha men herregud som jag slet inför denna plåtning. Med noll kronor i budget lyckades jag ändå boka 3 hotell i världsklass över telefon på knagglig engelska genom charm. Gick säkert in i väggen både 2 och 3 gånger inför denna plåtningen men OJ som det var värt det. Bästa resan i mitt liv!

 

 

En av lediga dagar i Marrakech som vi spenderade på medinan. Med bästa Åsa som jag haft med mig som stylist på typ alla plåtningar. Älskar henne till månen och tillbaka och SÅ tacksam över allt vi gjort tillsammans och platserna vi besökt.

 

 

Mycket bilder från plåtningar inser jag, haha men de är de roligaste bilderna att visa upp! Här från vackra Skåne, närmare bestämt Knäbäckshusen! Besökt så sjukt många fina platser i Sverige tack vare fotograferingarna.

 

 

En av alla hundratals intervjuer jag gjort i egenskap som chefredaktör och journalist. Här på besök hos Jarl Sandin för att se hur det går till att designa en vigselring. Sjukt intressant!

 

 

Magasinet i butikshyllorna. Lika magiskt varje gång! Ni vet väl att ni hittar magasinet på Pressbyrån, 7-eleven, ICA, Coop, Hemköp mfl?

 

 

Genom åren har jag fått äran att också stå på scen sååå många gånger. Dels i Sverige men även i Köpenhamn och Oslo. Ovan är jag konferencier för en modevisning inför ca 300 internationella besökare.

 

 

Gran Canaria – januari 2019. Oj vilka fantastiska platser jag besökt! Stolt över mig själv som lyckats (med noll kronor i budget) göra samarbeten med hotell i världsklass. DET hörni, har varit en utmaning! Haha ser fram emot den gång jag faktiskt kan boka en resort och BETALA för det… Tänk vad mycket lättare mitt jobb varit då, haha.

 

 

Måååånga timmar av slutproduktion har det blivit. Men att sätta samman 6 månaders arbete i en slutgiltig produkt är en magisk känsla!

 

 

Jag på en takterrass i Marrakech. Så mycket fina minnen från den resan ♥

 

 

Från plåtning i Villa Strömsfors. Ett av de vackraste ställen jag varit i Sverige och även den plats jag själv önskar hålla bröllopsfest om jag väl gifter mig. Denna plåtning var också SÅ rolig. Älskar att få vara kreativ utan begränsningar och sätta samman mitt drömteam och skapa magi på plats!

 

 

En hel del bröllopsklänningar har provats genom åren, haha. Men alltså, finns det NÅGOT vackrare plagg? Tror inte det! Denna från märket Demetrios är fortfarande min favorit bland alla hundratals(!) jag provat.

 

 

Inte enbart fotograferat brudar och brudklänningar. Även herrmode och kostymer har stått på agendan. Här hade jag dessutom lyckats få tag i en antik Ferrari som vi plåtade med. Blev riktigt grymma bilder!

 

 

Marrakech. Och vackra Alva som jag fått äran att boka som modell flera gånger ♥

 

 

På mässa för bröllopsmode i Düsseldorf. Oj, så många mässor jag varit på genom åren. I Düsseldorf, Barcelona, Köpenhamn, Oslo, London, Göteborg, Malmö, Stockholm, Örebro… ja, listan kan göras lång! Men alltid lika kul att spana in det senaste i bröllopsbranschen!

 

 

Min allra första plåtning som jag arrangerade ägde rum i Dubai. Och vi fotograferade bröllopsmode med hästar i soluppgång. Hallåååå dröm!

 

 

Vackra, vackra, VACKRA Portugal. Här åkte vi till Algarvekusten och plåtade i solnedgång. Fick nypa mig i armen flera gånger! Sista resan innan pandemin bröt ut och undrar om jag inte fick Covid-19 här? På hemresan var vi 5st av 7 som var rejält dåliga.

 

 

Har även stått modell flera gånger själv. Här arrangerade jag en fotografering av vigselringar och fick även vara modell för detta när duktiga Gabriel stod bakom kameran. Kanske varje kvinnas dröm att gå runt med diamanter värda flera hundra tusen på fingrarna? Kul tycker i alla fall jag!

 

 

Bästa av allt med mitt jobb? Alla platser jag besökt med människor som fått en plats i mitt hjärta. Älskar er!

 

 

Avslutar med en bild från min sista plåtning för magasinet (resultatet ser ni i nästa nummer som är i butik i december). På bild syns även min närmsta kollega; Mari. Min norska spralliga, galna och duktiga kollega. Hon som  har gjort det till en fröjd att komma till kontoret varje dag och SOM jag tycker om henne! Kommer sakna oss och våra galna upplevelser! På våra CV kan vi liksom skriva upp allt från journalister, redaktörer, fotografer, stylister, hotellbokare, projektledare, grafiker, copywriters, modellagentur, eventplanerare och mycket mycket mer. Finns nog inte en enda sak vi inte gjort?!

 

Rekommenderade inlägg

4 kommentarer till “7 år som chefredaktör på Bröllopsmagasinet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.