Sötpotatis- och morotssoppa med ingefära.


 

Denna tid på året tycker jag det kan gå lite trögt med inspirationen till matlagningen. På helgerna är det inga problem, har typ tusen festliga recept jag vill prova. Men vardagsmaten? Där är det svårare. Därför blir jag så extra glad när jag hittar några nya recept att köra och som blir hur goda som helst. Ett sådant recept är denna soppa med sötpotatis, morötter och ingefära. Åt något liknande till lunch på café i söndags och sedan experimenterade jag mig fram till ett eget recept. Hur gott som helst. Och dessutom vegetariskt och går ganska snabbt att laga. Kan det blir bättre? Tror inte det.

 

 

till ca 4 portioner:
2st sötpotatisar
5st morötter
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
ca 5cm färsk ingefära
2 förpackningar kokosgrädde
ca 3-5dl vatten
Chiliflakes
Salt & Svartpeppar

till servering:
2,5 dl creme fraiche
1/2 citron

Börja med att skala sötpotatis och morötter och dela i mindre bitar. Lägg sedan dessa åt sidan. Skala och hacka sedan gul lök, vitlök och ingefära. Fräs lök och ingefära i en stor gryta tillsammans med lite olja eller smör tills det blivit mjukt (men inte fått färg). Tillsätt sedan sötpotatis, morötter, kokosgrädde och vatten samt chiliflakes, salt och svartpeppar efter smak. Låt koka ca 15 minuter tills grönsakerna blivit mjuka.

Mixa sedan soppan slät och smaka av med chiliflakes, salt och peppar. Tillsätt mer vatten om du vill ha den något lösare i konsistensen (jag valde att ha min soppa ganska tjock, tyckte det var smarrigt). Servera sedan soppan med crème fraîche som du blandat med saften från en halv citron. Klart!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg