Midsommar 2022.

Ååååh HEJ hörni! Herregud, en evighet sen sist jag var här inne, så ledsen för det. Men istället för att älta varför jag inte riktigt haft tid för bloggen tycker jag vi kör en liten recap från igår. Årets hittills varmaste dag och dessutom min absoluta favorit bland de svenska högtiderna: midsommarafton!

 

 

Vi började förmiddagen hemma, med kaffe, långdusch och sedan föna hår, locka hår, sätta på smink och det bästa: lyssna på svenska sommarhits och binda midsommarkrans! åååh vad jag älskar just den stunden på midsommarafton. När pirret i magen infinner sig och förväntningarna på dagen tar fart.

Sedan åkte vi förbi vårt favorit-frukt-ställe och köpte jordgubbar då jag var ansvarig för dagens tårta. På mig hade jag en ny klänning från Twist & Tango, klackar, tingeltangel och såklart: egen gjord midsommarkrans.

 

 

Sedan bar det av hem till värdparet och ytterligare ett sällskap anslöt och vi hjälptes åt att fixa sill-lunchen. Bästa jag vet! Sedan satt vi under ett parasoll i skydd från solen (32 grader igår, helt otroligt!) och åt, drack, sjöng snapsvisor och tog ikapp tid som saknats oss.

 

 

Därefter badade barnen i den uppblåsbara barnpoolen medan vi fixade kaffe och tårta. Jag hade bakat och Mormors Marängtårta (länk) blev fikat. Mums!

 

 

Sedan höll vi alla på att få värmeslag så vi packade ihop oss i bilar och åkte mot den närliggande sjön för ett svalkande dopp. Nu var klockan 18.10 och termometern visade på 31 grader i skuggan. Sjön svalkade skönt och vi var i länge innan vi tog oss hem igen för….

 

 

GT och snacks i skuggan!

 

 

Efter många samtal, skratt, lyssnade på musik som väckte nostalgiska minnen och dansrytmerna så nattades barnen, grillen tändes och vi avslutade med en riktigt god middag, rödvin och ännu mer skratt. Tog bussen hem först när klockan passerat midnatt och konstaterade att ja; midsommarafton ÄR den bästa högtiden ♥

 

1 kommentar till “Midsommar 2022.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg