Jag är tillbaka.

Hej på er. Long time no see. Det kan man verkligen säga. De sista 3 månaderna i mitt liv har varit delvis väldigt hektiska. Bröllopsfotograferingar (bokningar som gjordes för över 1 år sedan) har kombinerats med mängder av jobb och resande för Ellos. Att kombinera mitt egna företag med min tjänst som Social Media Manager på Ellos visade sig vara en utmaning. Arbetet på Ellos är (enligt mig och många) mer än en heltidstjänst och med resor varje vecka har det varit lite slitsamt att få balans i livet.

Så, när mina 3 veckor av semester kom i juli hade jag ett enormt behov av att bara logga ut. Göra minsta möjliga. Ta varje semesterdag som den kom och bara njuta. Instagram har jag lyckats hålla vid liv pga. att det är enkelt, går snabbt att uppdatera och är smidigt (och väldigt kul). Men annat; så som blogg och även podd har helt enkelt fått sättas på paus.

3 veckors semester var MAGI. Jag njöt av varenda dag och hela mottot för min semester var att återuppleva känslan som barn och när man hade sommarlov. Ni vet, när man inte hade några planer utan vaknade varje morgon och gjorde det man var sugen på. Så det har jag och min kille gjort. Vi har spontanhängt med vänner, åkt ut till havet eller sjön och badat när det varit fint väder, bakat scones när det regnat, upptäckt nya smultronställen i närheten och tagit cykeln till nya platser (älskar det!). Och dessa tre veckor var helt magiska och gick, i vanlig ordning, alldeles för fort.

Så började jobbet igen. Almanackan visade 1:a augusti och min känsla var att jag stod på botten av Mount Everest och skulle klättra upp. I augusti har jag arbetat 29 av månadens 31 dagar. Jobb på Ellos måndag-fredag. Bröllopsfotografering på lördagar och dessutom kampanjfotograferingar med Ellos som inneburit att söndagar fått blivit resdagar. Så ja, min fritid försvann. Och för att klara av det rent mentalt fick jag ”äta elefanten i bitar” och inte tänka mer än 3 dagar framåt i kalendern för att orka med. Min räddning blev att augusti förde med sig sommarens kanske finaste väder. Och min förmåga (som jag är evigt tacksam över) att njuta av de små stunderna har gjort att augusti också varit härligt på många sätt och vis. Jag har haft besök av mamma och vi har ätit på restaurang en torsdag kväll istället för lördag (då jag ofta varit bortrest lördagar), jag och min kille har tagit många kvällsdopp i augustisolen, jag har varit både på Gotland och på Sicilien med Ellos och i små mikrostunder av paus (5 minuter här, 20 minuter där) har jag maxat tillvaron och njutit. Ett glas iskallt rosé efter avslutad arbetsdag under ett träd på Gotland. En morgonpromenad och dopp i havet på Sicilien innan arbetsdagen började. Sådana saker.

Jag måste säga att jag är bra på det där. Att tanka energi genom att göra små saker som gör mig lycklig. Istället för att vila på hotellrummet i 20 minuter innan middagen har jag cyklat bort till havet för ett dopp. Att flyta runt i havet, med fötterna mot horisonten och känna det mjuka vattnet omsluta kroppen ger mig tusen gånger mer energi än 20 minuter i en säng. Jag är en livsnjutare ut i fingerspetsarna och det är genom det jag tankar energi.

Men nu; när har vi äntligen(!) vänt blad i almanackan och kalendern visar på september. En månad som visserligen kommer innebära 1 bröllopsfotografering och resdagar varje vecka med Ellos. Men det är ändå betydligt lugnare än augusti. Så detta har jag sett fram emot. En månad då jag kan få möjlighet att landa igen. Träna på gymmet, träffa vänner (både gamla men också nya som jag faktiskt inte träffat ännu men fått kontakt med via sociala medier) och njuta av fritiden på ett annat sätt än vad som varit möjligt den senaste månaden.

Och så ser jag fram emot att prata med er igen. Regelbundet denna gång. För det händer ju så mycket roligt i livet och jag saknar att dela med mig till er. Bland annat har jag hängt med kändisar i augusti, upptäckt nya platser, gjort en ny tatuering och så har jag och min kille dessutom bokat vår drömresa i oktober. Allt detta kommer jag berätta mer om och jag hoppas ni är några som hängt kvar här inne. För jag har saknat er ♥

7 kommentarer till “Jag är tillbaka.

  1. Kul att du är tillbaka! Saknat dina fina foto och texter. Inte många nu för tiden som är bra på att skriva dvs utan särskrivningar, punkter och kommatecken hur som helst 🙃

  2. välkommen tillbaka! älskar bloggformatet. bra att du ändå tagit en paus så att energi o lust finns kvar till att skapa o inspirera 😊

  3. Välkommen tillbaka, har saknat dina vackra bilder och dina välskrivna texter!
    Hoppas din höst blir fin, och lite lugnare än sommaren.
    Kram, Ann

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg