California Roadtrip – Big Sur, Pfeiffer Beach, McWay Falls mm.

Tänkte jag skulle fortsätta berätta om resan och följer upp föregående inlägg (se alla inlägg från resan HÄR).

 

Vi vaknade som sagt vad tidigt denna morgon i Big Sur och innan vi bestämde oss för att packa ihop och checka ut från vår Lodge så tog vi sikte på en strand vi fått tips om. Det älskar man ju med USA – hur gästvänliga många är! Under vår resa fick vi otroligt mycket tips från lokalbefolkningen som ville visa sina smultronställen för turister. Och av en kvinna som ägde ett konstgalleri i Carmel by the Sea fick vi tipset om Pfeiffer Beach. En undangömd sandstrand där mineraler i berget färgade vissa delar av stranden lila.

 

 

Så sagt och gjort. Vi klev upp tidigt och körde en liten slingrig väg ner mot stranden. Mulet även denna morgon (mycket dimma och dis vid kusten), men vi gick en liten stig genom skogen tills naturen öppnade upp sig och framför oss var ett yrvaket hav. Det är något otroligt pampigt med vågor som slår, vind som yr och gigantiska klippor som tornar upp sig. Vi stod och betraktade naturens mirakel, promenerade längs stranden och bevittnade de lila(!) sandkornen. Otroligt vackert!

 

 

Efter ett besök på Pfeiffer Beach åkte vi upp till vår stuga, packade ihop våra saker och checkade ut. Tog återigen sikte på Big Sur Bakery där vi åt köpte kaffe och scones som vi delade på där i solen som kommit fram. Älskade detta ställe! Så otroligt charmigt, trevlig personal som serverar kaffe och nybakat till lokalbefolkningen och majestätisk natur av kaktusar och berg som tornade upp sig i kulisserna. Oj så magiskt. Vi hängde en stund här i solen innan vi åkte vidare längs med Highway 1.

 

 

Strax söder om Big Sur ligger McWay Falls och vi bestämde oss för att stanna här. Efter vi parkerat bilen gick vi den lilla vandringsleden till vattenfallet och trots molnen (som återigen kommit, längs med Highway 1 var det mulet och solsken som växlade typ varannan minut – väldigt märkligt väder) var det väldigt vackert. Ni ser ju? Magi.

 

 

Körde sedan vidare och stannade flera gånger längs vägarna och betraktade vackra broar och ståtlig natur. Alltså oj oj oj så vackert!

 

 

Längs vägen såg vi på avstånd en skylt som löd ”Elephant Seal Vista Point” och vi valde att stanna, inte riktigt säkra på vad vi skulle se, men skylten indikerade sjöelefanter. Och alltså – wow! Överallt på stranden här kryllade det av tjocka, vackra, majestätiska sjöelefanter! Så otroligt häftigt! En lokal guide som vandrade omkring vid stranden berättade för oss att just på denna strand ligger sjöelefanterna året runt (förutom 2 gånger per år då de beger sig norrut för att äta). Och vi fick höra så många fantastiska anekdoter om dessa djur. Bland annat så skyfflar de sand över sig där de ligger för att sanden fungerar som solskyddsfaktor. Så oerhört gulligt! Vi var kvar här en lång stund och betraktade djuren innan det var dags att åka vidare mot Santa Barbara. Staden som visade sig bli vår favorit på resan ♥

 

Rekommenderade inlägg

4 kommentarer till “California Roadtrip – Big Sur, Pfeiffer Beach, McWay Falls mm.

 1. Tack för att delar dina fantastiska foton och bjuder på en så fin reseskildring! Den blir perfekt att gå tillbaka till för en massa härliga & coola tips när vi nån gång (förhoppningsvis) kommer iväg på en liknande resa i framtiden! Du har btw en jättefin blogg, balanserad och liksom ”verklig”. Sluta inte!!

  1. MEn ååh, tack snälla du för dina fina ord, så glad jag blir ♥
   Och hoppas ni kommer iväg på en resa likt denna i framtiden, det är verkligen en otrolig upplevelse och minnen för livet 🙂

 2. Hej
  Jag o min kompis ska åka denna turen nästa september. Härligt med lite tips och idéer 😃
  En sak jag är lite nyfiken på är hur mycket det kommer att kosta…?
  Vi ska visserligen bara vara borta 14 dagar och kanske lite andra ställen än ni men skulle uppskatta om du på ett ungefär kan tipsa om slutpriset…
  Tack på förhand 🙏

  // Jaana

  1. Hej Jaana,
   Åh så roligt att ni ska göra en liknande tur nästa år – magiskt 🙂 Just nu när vi åkte så var ju dollarn väldigt hög (stod i 11,5 SEK för 1 dollar) så allt blev ju såklart lite dyrare.
   Men i runda slängar gick det på ca 55.000kr per person. Flygresa, hyrbil och hotell stod för ungefär 35.000kr och 20.000kr per person gick åt till bensin, mat och övriga kostnader (och då ska sägas att vi var ganska ekonomiska och åt mycket mat från matbutiker och ej alla måltider på restaurang samt shoppade inget). Så lite beroende på vilken ”standard” man önskar samt växelkursen så går det ju åt olika mycket.
   Men – totalt värt det i slutändan 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *