Frisörtid, första advent och recept på saffranspasta.

 

Halloj måndag och ny vecka! Helgen som passerade var otroligt lugn och skön. Varit på resande fot de senaste 2 helgerna så att bara vara hemma denna helg var faktiskt riktigt mysigt. Låt oss ta en titt!

 

 

På fredagar jobbar vi ju hemifrån och behöver inte åka in till kontoret. Otroligt skönt att göra det och då jag inte behöver spendera tid på att pendla till Borås kunde jag boka en efterlängtad frisörtid direkt efter arbetsdagen. Så jag tog spårvagnen in till stan i skymning och besökte min frisör Carola på TID för en uppfräschning av håret (hehe 6 månader sist, så var välbehövligt). Och överallt i stan hade de julpyntat så vackert och hos frisören fick jag bubbel istället för kaffe. Sådant mys!

 

 

När jag blivit fin i håret tog jag sedan spårvagnen hem och åkte och handlade tillsammans med Marius. Sedan infann sig veckans bästa stund: när flaskan med rödvin öppnas och man dukar fram lite smått och gott innan middagen. Älskar denna stund på veckan! Till plock denna gång blev det lantchips, oliver och burrata med tomater och olivolja. Mums!

 

 

Sedan lagade vi pasta till middag. Testade ett nytt recept, nämligen saffranspasta. Otroligt gott!

Till 2 personer:
250g mezze manchine (pasta)
25g smör
2st vitlöksklyftor, finhackade
1st gul lök, finhackad
0,5g saffran
1dl vitt vin
1 nypa chiliflakes
250g ricotta
1st citron (rivet skal)
Parmesan till servering
Salt o nymald svartpeppar

Fräs lök o vitlök i smör tills det blivit mjukt men ej fått färg. Börja koka pastan.
Tillsätt saffran och chiliflakes i löken och rör runt. Häll sedan i vinet som du låter ”koka bort” innan du tillsätter rivet skal från 1 citron och all ricotta. Häll i ca 1dl av pastavattnet och rör runt.
När det är 2 minuter kvar av koktiden på pastan lägger du i pastan i såsen och rör runt ca 1 minut. Viktigt att pastan har lite tuggmotstånd och inte är sönderkokt! Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Servera med finriven parmesan.

 

 

På lördagen sedan tog vi det lugnt på förmiddagen. Sedan promenerade vi bort till gymmet för ett pass innan vi promenerade hem igen för lunch. Därefter tog jag vagnen in till stan för att möta upp Emilie som var i Göteborg. Vi? Vi spanade i butiker, kollade på allt vackert julpynt och avslutade med kaffe. Så himla mysigt! Saknar att vi inte bor i samma stad och kan hänga jämt som vi gjorde förr.

 

 

På kvällen stod sedan fish taco på schemat, så så gott!

 

 

Sedan blev det söndag och första advent. Vi spenderade förmiddagen åt att adventspynta lägenheten och svära över besvärliga pappstjärnor. Haha varför är det så svårt att sätta upp dem? Först saknade vi sladd, sedan gick en stjärna sönder när vi skulle vika upp den och tillslut struntade vi i att hänga upp de flesta utan bara bytte ut befintliga lampskärmar mot stjärnor och fick liksom nöja sig där. Kollar man på nära håll ser det inte ”perfekt” ut, men vem bryr sig? Det blev i alla fall otroligt mysigt!

 

 

Förutom en promenad på eftermiddagen var vi bara hemma. Bakade pepparkakor på egen deg (alltså HUR gott?! recept HÄR) och lade även pussel i flera timmar. Så otroligt mysigt. Och så kollade vi på VM såklart. Även om hela VM-grejen detta år i Qatar och det faktum att det äger rum på vintern och inte sommaren gör det både fel o knasigt så älskar ju både jag och min kille fotboll så det är ändå mysigt att kika på det.

 

Det var helgen det och nu väntar en ny vecka – hoppas ni får en fin sådan ♥

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg