California Roadtrip – Los Angeles (del 1)

 

Tänkte jag skulle fortsätta berätta om resan och följer upp föregående inlägg (se alla inlägg från resan HÄR).

Efter att vi lämnat Santa Barbara bakom oss körde vi mot the city of Angels (Los Angeles). Vi kom fram till den myllrande staden strax innan skymning och checkade in på vårt hotell. Vi bodde i stadsdelen East Hollywood, i närheten till angränsande Silver Lake och Los Feliz. Ett område som jag faktiskt gillade, just för närheten av coola restauranger och ställen. Men överlag är Los Angeles ganska svårt att få ett grepp om. Staden är enorm och det är inte direkt en promenad-vänlig stad om man vill spendera en dag i en och samma stadsdel med att kika i butiker, äta gott etc. Här är man väldigt beroende av bil och vi upptäckte snabbt att det krävdes en del åkande mellan olika platser under våran vistelse där. En supercool stad, absolut. Men jag gillar nog de mindre städerna lite bättre.

 

 

Hur som helst. Vår första kväll i LA och vi hade bokat bord på hippa Café Stella i Silverlake Junction. Från vårt hotell var det bara ca 15 minuters promenad dit så vi promenerade bort till denna magiska restaurang. Här trängdes trendiga människor, regissörer, författare och annat kreativt folk. Vi hade tur som fick bord (bokade bord innan resan) och åt kanske resans dyraste måltid. Haha så sjuka priser! Men franskt på menyn går alltid hem hos mig och steka frites, moules frites och vin var en perfekt måltid (två varmrätter och två glas vin gick dock på närmare 2000kr, haha sjukt).

 

 

Dagen efter hade vi en studio tour inbokad på Warner Bros. Min kille älskar ju film och serier så detta var en dröm för honom att uppleva. Jag? Haha njaaa… inte riktigt min stil. Men vad gör man inte för dem man älskar?

 

 

Efter turen så åkte vi ner mot Venice Beach där vi åt lunch på Gjustas. Otroligt mysigt ställe där vi satt på en innergård, åt soppa och sallad och spanade på folk.

 

 

Därefter blev det en sväng på ikoniska Venice Beach.  Människor på cykel, rollerblades och till fots trängdes på gatorna där krimskrams, turistprylar, glass och diverse droger(!) såldes. Efter en sväng till USA går det ju inte att missa hur cannabis doftar till exempel…

 

 

Efter strosande i värmen på Venice Beach köpte vi med oss iskaffe som vi drack i bilen medan vi åkte runt och spanade på dyra hus. Haha vår bästa hobby i LA – gjorde det varje dag. Men husen är ju som sagt vad helt sinnessjuka!

Och alltså – hur ikonisk vy med Hollywood-skylten i bakgrunden?

 

 

På kvällen gick vi sedan till restaurangen Marco Polo som också låg inom gångavstånd från vårt hotell (hade av en slump gått förbi där kvällen innan och föll för utomhusbaren med pool). Vi prickade in en magisk solnedgång och drack vin, åt oliver och pasta. En riktigt fin kväll! Efter middagen besökte vi en matbutik där vi inhandlade lite frukost till morgonen efter och sedan promenerade vi hemåt igen för natten.

 

Vi spenderade ju i LA i 4 nätter, så ni får se och läsa om ”del 2” imorgon ♥

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg