California Roadtrip – Los Angeles (del 2)

 

Tänkte jag skulle fortsätta berätta om resan och följer upp föregående inlägg (se alla inlägg från resan HÄR).

 

 

…nästa morgon i Los Angeles åt vi frukost på rummet i form av detta: en stor naturell yoghurt som vi delade upp på flera dagar, en burk havregryn som man håller kokande vatten i (så blir det gröt) och lite frukt/bär. Haha vi fick hålla igen på budgeten och kalorierna under resan för att inte bli luspanka eller må skit (vi äter ju väldigt hälsosamt i vardagen så krocken med all friterad mat i USA kunde vara tuff stundtals). Men ja – såhär ”lyxigt” hade vi det alltså på flera av våra frukostar, haha.

 

 

Efter ”lyxfrukost” tog vi oss till Intelligentsia Coffee Bar där vi drack morgonkaffe. Tog en av deras signatur-latte (som hette Avenna latte) och bestod av smakerna apelsin, ingefära, vanilj och kanel. Herregud så god! Här satt vi en stund och drack kaffe och spanade på folk innan vi strosade vidare.

 

 

Lite street-foton från Silverlake Junction! Hippt område med flera caféer och restauranger (men inte så många butiker så svårt o strosa runt en längre tid). Fun Fact när vi var i LA också var att det varje morgon var helt mulet och sedan, framåt lunch, sprack det alltid upp och blev kalasväder. Vet inte om det har med storstaden och alla avgaser(?) att göra eller om vädret bara var så av en slump när vi var där.

 

 

Som på beställning: efter lunch kom solen! Och vi åt glass från kedjan ”Salt & Straw”. Såååå god glass! Denna med smak av jordgubb, svartpeppar, honung och balsamico var 100 poäng god! Hade också, tidigare samma dag, fyndat två par solglasögon (secondhand) som vi bar dagen till ära.

 

 

Vi åkte därefter tillbaka till hotellet och drog på oss träningskläder och gjorde oss redo för hike. Åkte upp till Griffith Park för att vandra i solnedgången. Magiskt fint! Vi gick här i ca 1,5 timme och sedan – precis innan solen gick ner fick jag ett infall och ville åka till Echo Park för att fotografera palmerna och staden i solnedgång. Vi hade bara minuter på oss innan solen gick ner och att ta oss dit skulle kräva att vi tog oss ner för vandringsleden och körde ca 15 minuter i bil. Och vi hade typ bara 20 minuter på oss innan solen gick ned. Haha så vi bokstavligt talat SPRANG nerför bergen för att hinna till bilen och körde iväg. Haha måste ha sett SÅ roligt ut. Jag sprang liksom med min stora systemkamera som en bebis i famnen och vi satte nog världsrekord i snabbhet (haha vad gör man inte för en bra bild?!).

 

 

Det var med nöd och näppe att vi hann, men titta! Herregud så magiskt! Vi klättrade upp på ett vattentorn för att få dessa bilder. Troligtvis inte lagligt, men någon annan före oss hade brutit upp stängslet till brandtrappan, så vi klättrade upp. Och SOM jag tyckte det var värt det.

 

 

Nästa dag åkte vi runt i Beverly Hills och West Hollywood en sväng. Spanade hus, kvarter, områden etc. Åkte sedan till området Larchmont Village som var supermysig! Här gick vi lite i butiker och åt även lunch på Great White café. Åt en helt otroligt god poké bowl och spanade på kändisar (satt bland annat bredvid Kumail Nanjiani).

 

 

Strosade sedan på Melrose Avenue och besökte massa coola inredningsbutiker innan det var dags att åka downtown för…

 

 

….hockey! Den största anledningen till att vi åkte till USA i oktober var för att ligan i NHL hade börjat och min kille är ett stort NHL-fan! Så direkt efter vi bokat flygbiljetter bokades det biljetter hit och vi skulle alltså se öppningsmatchen för NHL: Los Angeles Kings mot Las Vegas Knights. Vi grundade med burgare utanför från Five Guys (halloj så goda) och sedan var det dags att gå in på Crypto.com Arena för matchen. Och jösses så kul det var! Jag är ju inget hockey-fan, men detta?! Det var en hel otrolig upplevelse och att dessutom se min kille tårögd under nationalsången och sedan lycklig som ett barn på julafton i flera timmar var värt ALLT. Oj så coolt!

 

 

Nästa morgon och vår sista dag i LA var kommen. Vi checkade ut från hotellet och tog sedan sikte på hälsocafét Naturewell som låg i Silverlake Junction där vi köpte acai bowls till frukost. Otroligt ställe med otrolig personal och godaste bowls:en jag ätit i mitt liv. Rekommenderar starkt och önskar samtidigt att vi hade ett likadant ställe i Göteborg där fokus på hälsosamma råvaror stod som prio (kanske finns? tipsa mig gärna i så fall).

Efter frukost var det sedan dags för oss att rulla vidare söderut och ta sikte på San Diego. Men mer om det i nästa inlägg ♥

 

4 kommentarer till “California Roadtrip – Los Angeles (del 2)

  1. Jätteroligt att få ”vara med” på er USA-resa. Jag gjorde en likande trip – från östkusten till västkusten – 1999.
    Synd att du verkar ha fått stänk på kamerans sensor bara. Men det går att rengöra om man är försiktig och har rätt grejer. Litet tips bara!

    1. Åh vad härligt att du gjort en liknande trip – så underbar resa 🙂
      Haha ååh, ja – jag har sett ”smutsen på linsen” men varit för lat för att rengöra, men tack för påminnelsen, något att ta tag nu i mellandagarna 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg