I annonssamarbete med medisera

Hur mår min kropp, egentligen?

i samarbete med Medisera

 

Vet ni vad jag gjorde för några dagar sedan? Jag var och tog blodprov tidigt en morgon (blodprovet ska nämligen tas på fastande mage innan kl. 10.00). Varför tog jag då ett blodprov? Jo, nämligen för att jag gör ett superkul samarbete tillsammans med Medisera – en tjänst som utför hälsokontroller via blodprov där beställning och provsvar fås online.

Och alltså, jag är SÅ stolt och glad över just detta samarbete. För detta är verkligen något som jag brinner passionerat för; att tänka om när det gäller den traditionella sjukvården. Jag är övertygad om att det (äntligen) kommer blir allt vanligare att gå från sjukvård till hälsovård i framtiden. Nu vill vi inte längre söka vård när vi blivit sjuka utan vi vill arbeta preventivt och förebyggande genom att upptäcka eventuella risker för sjukdom INNAN de bryter ut. Alltså, förstår ni hur revolutionerande?! (jag kan samtidigt inte låta bli att undra varför det tagit så lång tid för sjukvården att tänka i de banorna…).

 

 

Genom en hälsokontroll går det att upptäcka om specifika värden i kroppen ligger utanför normalvärde och om du eventuellt har brist på en vitamin, mineral eller hormon. Eller om du löper risk för en hjärtinfarkt eller har för låga värden av sköldkörtelhormonerna vilket bland annat påverkar fertiliteten. Dessa markörer indikerar helt enkelt om du ligger i farozonen för någon sjukdom och behöver uppsöka läkare. Och genom att få koll på dina värden ligger du liksom steget före och har möjlighet att uppsöka vård i tid. Hur bra?! Genialt vill jag påstå.

 

 

Medisera erbjuder en rad olika hälsokontroller och blodprover. Denna gång utförde jag Hälsokontroll Stor där du genom ett blodprov får en omfattande kartläggning av dina värden och hela 35st blodmarkörer. Och efter att ha utfört denna kontroll är jag även sugen på att boka fler – de erbjuder bland annat ett allergitest och jag som är allergisk mot flertalet saker hade tyckt det var intressant att kolla upp. Jag menar; jag fick ju diagnosen på mina allergier som 2-åring och det hade varit intressant att se hur de har utvecklats. Finns det någon mer allergen som är latent eller har någon allergen till och med vuxit bort med åren? Så spännande att ta test för att se.

Men åter till min hälsokontroll. Jag tog som sagt vad detta blodprov och hela processen var otroligt smidig. Du börjar helt enkelt med att beställa valfri kontroll via Mediseras hemsida. Sedan väljer du din närmsta plats för blodtagning (jag valde Carlanderska i Göteborg). Efter du gjort din beställning skickas en remiss till provtagningen och du har 3 månader på dig att utföra blodprovet. Och blodprovet sedan? Det tog inte mer än typ 30 sekunder och jag som är blodgivare tyckte det gick smidigare än en blinkning (men är du rädd för sprutor erbjuder de bedövning etc. som kan lindra). Men rädd för sprutor eller inte så var processen oerhört smidig. Och efter blodprovet tog det enbart 2 dagar för mig att få provsvaren tillgängliga under ”min journal” på Mediseras hemsida.

Och idag fick jag alltså provsvaren och loggade in för att ta en titt. Jag tycker alltid det är lite nervöst att få provsvar, tänk om något skulle vara gravt avvikande (du sätts då i kontakt med läkare som följer upp ♥). Men känslan av kontroll och VETA om något är avvikande är viktigare för mig än att leva i ovisshet. Så jag loggade in på journalen och tog en titt.

 

 

Och alltså, det låter kanske dumt. Men när jag såg provsvaren blev jag så stolt över mig och min kropp. Fina, fina kroppen. Alla 35st värden som jag testades för låg inom gränsen för det normala och allt såg liksom tipptopp ut. Nu vet jag ju att fruktansvärda sjukdomar kan drabba oss utan någon som helst anledning och det finns inte alltid någon ”orsak” till det. Men många sjukdomar är ju faktiskt livsstilsrelaterade och när jag såg mina gröna, fina provsvar kände jag bara en sådan enorm tacksamhet. Detta var liksom ett kvitto på att jag tar hand om min kropp. Jag äter bra, dricker mycket vatten, sover minst 7h varje natt, rör på mig dagligen, får frisk luft så ofta jag kan, röker inte, försöker till stor del undvika stress, omger mig med människor jag älskar och som ger mig trygghet etc. Sådant som påverkar kroppens värden. Och det visade sig på mina provsvar.

Jag är så genuint glad över detta samarbete, för detta är framtidens sätt att bemästra en hel del sjukdomar och hela tankesättet att förebygga sjukdomar istället för att bota dem går jag starkt igång på. Detta är så smart (och rätt) sätt att tänka. Kan därför varmt rekommendera denna tjänst om du också vill ta kontroll över din hälsa ♥

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg