California Roadtrip – San Diego.

Oj hörni, nu var det LÄNGESEN jag skrev om vår USA-resa (var tvungen att gå tillbaka i arkivet och senaste inlägget är från 30 november, hehe). Men, bättre sent än aldrig, right? Jag vill ju, framförallt för min egen skull, ha allt kring resan dokumenterat – men vet också att ni är fler som vill göra en liknande resa och tycker det är kul med dessa uppdateringar – so here we go!

Senaste inlägget kring USA handlade om att vi lämnade Los Angeles och körde söderut mot San Diego. Så vi tar upp tråden där igen tycker jag.

 

 

På vägen ner passerade vi så himla många vackra städer, bland annat Newport Beach där vi stannade för en bensträckare längs stranden och åt Fish n’ Chips till lunch! Fullt av folk längs strandpromenaden och riktigt härliga vibbar från denna stad!

 

 

Körde sedan vidare och hamnade i Laguna Beach där vi parkerade bilen för att strosa runt en stund. Sååå mysig stad med vacker arkitektur, konstgallerier och ungdomar som hängde på stranden och spelade volleyboll. Minns ni serien ”Laguna Beach” som gick på tv för typ tusen år sedan? Det man såg på serien då stämde verkligen överens med verkligheten och denna stad påminde även lite om Santa Barbara som vi gillade så mycket. Men vi ville inte komma fram för sent till San Diego så vi stoppade bara en stund, köpte brownie på en chokladfabrik och körde sedan vidare.

 

Flygplatsen i San Diego ligger väldigt centralt så hela tiden ser man flygplan som flyger över motorvägen och staden. En ganska surrealistisk vy.

 

Vi kom fram till San Diego och checkade in på vårt hotell strax innan skymning. Hotellet var så himla mysigt och låg beläget mitt i stadsdelen Little Italy, en stadsdel som vi ÄLSKADE! Några av stans bästa restauranger låg också här så det var väldigt smidigt att ha middagsupplevelserna på krypavstånd från vårt hotellrum. Efter vi checkat in tog vi en snabbdusch och bytte om innan vi gick ut för middag.

Fick bord på den italienska restaurangen Barbusa och jag åt pasta i en krämig röd sås med krabba. Helt otroligt gott! Drack också rödpang och satt på uteserveringen och lyssnade på människor. Här var alla välklädda, snygga, maten god och stämningen på topp. Fanns inget att klaga på. Och när vi ätit färdigt? Ja, då gick vi de typ 40 meterna till vårt hotell, haha SÅ smidigt.

 

 

Dagen efter åt vi frukost på rummet och gav oss sedan ut för att utforska stan. Tyvärr prickade vi in ganska dåligt väder när vi var i San Diego så alla aktiviteter vi tänkt göra (sol och bad, picknick på klipporna i solnedgång etc.) fick vi stryka och istället fick vi tänka om. Så det blev en tur till Balboa Park. En park innehållandes typ allt möjligt; museum, vackra trädgårdar, ett zoo, konstnärskvarter och mycket mer. Vi strosade runt, köpte kaffe och beundrade vackra byggnader och växter innan vi rullade vidare.

 

 

Åkte ut till Liberty Station och strosade i några butiker och köpte mat på en food court som fanns där ute. Köpte mat från både det argentinska, koreanska och vietnamesiska köket. Riktigt gott! Men fanns inte supermycket att se eller shoppa där så efter en stund åkte vi en sväng till havet och strosade innan vi drog tillbaka till hotellet.

 

 

Bytte om och tog oss ut för en drink på coola Born & Raised. Så otrolig häftig bar, goda drinkar och grym service! Rekommenderas! Delade sedan på en pasta och pizza innan läggdags.

 

 

Nästa morgon åkte vi ut till halvön Coronado där vi började med god frukost på ett café. Sedan strosade vi runt i området och spanade på vackra hus och även gick längs vattnet. Var lite besviken över det sämre vädret och att vi inte kunnat nyttja alla vackra stränder till sol och bad. Men vad stoppar dåligt väder? Ingenting! Haha jag var fast besluten på att bada så vi tog på oss badkläderna och tog ett snabbt dopp i havet. Överallt på stranden fanns skyltar som varnade för stingrockorna, så det var lite läskigt att gå ut i vattnet, men vi klarade oss!

 

 

Efter doppet åkte vi och spanade in Sunset Cliffs Natural Park och beundrade de vackra klippformationerna. Sååå häftigt ställe! Önskar dock att det hade varit solsken så vi kunde haft picknick här, jaja… På kvällen gick vi återigen på gatorna i Little Italy och åt pasta innan vi hoppade i säng.

 

 

Sista morgonen i San Diego och det var lördag och blomster- och matmarknad i Little Italy. Strosade en sväng där innan vi köpte kaffe, checkade ut från hotellet och körde vidare mot nya äventyr.

 

2 kommentarer till “California Roadtrip – San Diego.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg