Prag – dag 4 (finfrukost, vårkänslor och hemresa).

 

 

Och så kom tisdag morgon och vår sista dag i Prag, för denna gång. Men vårt flyg gick inte förrän kl.21.45 på kvällen så vi hade verkligen HELA dagen framför oss. Men vi var såklart tvungna att checka ut från vårt magiska AirBnb så efter morgonbestyren packade vi väskorna och vinkade hejdå till denna magiska lya.

Vi tog sedan spårvagnen mot stadsdelen Maniny där vi hade spanat in ett frukostställe som vi ville till. Och denna dag strålade solen från klarblå himmel och det var en fröjd att åka spårvagn genom staden och sedan promenera den sista biten till cafét.

 

 

Väl på plats på Osada (länk) beställde vi in frukost. Älskade caféerna i Prag! Så himla trevliga och moderna ställen (om man letar lite) och jag älskar också att med små medel inspirera till nytt. Som denna gång då löskokta ägg serverades i glas med finklippt gräslök och så åt man dem med sked. Egentligen inte något nytt, men just att servera löskokta ägg i glas var genialiskt och något jag absolut kommer göra hemma! Här serverade de dessutom maten i egengjort porslin som man kunde köpa med sig hem. Hallå vad vackert!

 

 

Efter frukost gick vi lite i secondhandbutiker i området. Fyndade bland annat en kjol och även en basker som ni ser här på bild. Så trevligt med secondhand-shopping! Tips är butiken Malé Černé (länk) som ligger i stadsdelen Holešovice.

 

 

Därefter insåg vi att vi var väldigt nära ett café jag ville testa, nämligen Café Hrnek (länk). Detta, lite råa, café visade sig vara ett café i precis min smak och jag ÄLSKADE inredningen och stämningen där inne. Fick också se att de serverade baskisk cheesecake som jag länge velat prova. Så sagt och gjort; vi slog oss ned för skummiga cappuccinos och så delade vi på en bit cheesecake. Och alltså; h-e-r-r-e-g-u-d! Denna cheesecake var utan tvekan det godaste jag någonsin ätit. Krämig, lagom söt, lite känsla av ostkaka och alltså WOW! Måste testa baka denna hemma! Jösses vilken full pott! Och hela cafét var magiskt med världens gulligaste personal som visade sig ha laddare till vår kamera och hjälpte oss ladda den. Så fina människor!

 

 

När fikat sedan var i magen tog vi nästa spårvagn mot de äldre delarna av Prag.

Här satt vi i solen en stund och njöt av vädret och promenerade sedan ned till floden Moldau och gick även över den vackra Karlsbron igen. Så fint överallt att det inte är klokt!

 

 

När magarna sedan började kurra igen tog vi buss/spårvagn till stadsdelen Karlín och smet in på Etapa (länk) för lunch. Så himla trevligt ställe; kolla bara på interiören! Älskade detta! Åt vegetariskt till lunch och satt och kikade på folk en stund innan vi gick i lite fler secondhand-butiker och sakta men säkert tog oss närmare centralstationen där vi på kvällen sedan hoppade på bussen mot flygplatsen och sedan flög hemåt.

Otroligt glada, tacksamma och lyckliga över 4 dagar tillsammans i en av världens vackraste städer!

 

2 kommentarer till “Prag – dag 4 (finfrukost, vårkänslor och hemresa).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg