En sommarhelg i maj.

Alltså HALLOJ vilken panghelg detta blev! Långhelg dessutom då vi ”firade” Kristi Himmelsfärd i torsdags och fick en bonusdag ledig. Nu jobbade jag visserligen på fredagen så en riktig långhelg blev det ju inte, men vädret har liksom gjort att jag fått semesterkänslor trots att vi bara är i mitten på maj månad. Jag älskar denna perioden på året. Då vi svenskar bjuds på en försmak av sommaren och känner pirr, lust, levnadsglädje och genuin lycka över att få finnas till. Samtidigt som den där goa känslan av att detta bara är startskottet på allt som väntar infinner sig. Det är absolut lika underbart med sommarvärme även i juli, men då kan jag uppleva en viss stress att det ”snart är över”, medan nu? Nu njuter jag av vetskapen att vi förhoppningsvis kommer bjudas på massor av sådana här sommardagar de kommande månaderna. Mys!

Och denna helgen då, den har varit riktigt underbar – häng med.

I fredags efter jobb klädde jag och Marius upp oss och sedan packade vi en kylväska med vin och hoppade på bussen ut till våra vänner Gabbe och Madde som spontant hade bjudit in till grillkväll. Älskar det! Jag körde på paljetter och kände mig fredagsfin.

De hade dukat upp på deras terrass och vi drack bubbel och snacksade innan middagen.

Sedan vankades grill och vi blev bjudna på biff tagliata (HUR gott?!!) och lite andra tillbehör så som grillad majs och sparris. Och så drack vi franskt rödpang och satt ute så länge vi kunde – innan vi blev påminda att det trots allt bara är mitten på maj och vi fortfarande har kyliga kvällar.

Så vi tog oss in, åt glass, drack mera vin och snicksnackade tills klockan hunnit bli en bra bit efter midnatt och jag och Marius tog bussen in till stan och slutligen stupade i säng hemma.

Efter sovmorgon och frukost på lördag tog vi på oss promenadskorna och promenerade upp till Stora Delsjön. Så härlig långpromenad (8km totalt) i det underbara vädret.

Väl framme? Ja, då blev det självklart ett dopp! Lite blåsigt och moln som stundtals täckte solen men vattnet var magiskt! Säkert 15-16 grader redan. Jag var i vattnet en bra stund innan vi promenerade hemåt igen.

Lite möra i kroppen hamnade vi i vardagsrummet efter lunch. Min kille kollade fotboll och jag drack kaffe och påbörjade en ny tavla. Bästa jag vet att få vara kreativ och skapa något!

Åkte sedan hem en sväng till min killes föräldrar och snicksnackade innan vi besökte ICA och inhandlade det vi var sugna på till middag, nämligen:

Burrata, tomater, vitlöksbröd, oliver och en smörig pasta med citron, parmesan och basilika. Mums!

Söndag och efter frukost tog vi oss ut på varsin löprunda i sommarvärmen. Jag lider ju av köldallergi och kan inte träna utomhus under vintern eller om temperaturen är under 15 grader. Men NU är det äntligen möjligt och jag njuter på ett helt galet sätt av att kunna ta löprundor och svettas floder i den stekande solen. Mmmmmm!

Bytte sedan träningskläder mot bikini och låg en stund i gräset. Läste bok, lyssnade på podd och njöt sommarvärme.

Lunch: Wraps med falafel, vitkål, tomat, gurka, gräddfil och min besatthet: picklad chili! Herregud så gott och dessutom busenkelt att göra. Det är bara att skiva chili tunt (dessa har min mamma odlat själv och varierar i styrka) och sedan göra en 1-2-3 lag och hälla över. Vansinnigt gott till så väldigt mycket!

Och nu? Nu har jag landat i soffan. Marius är iväg och kollar fotbollsmatch och jag tänkte fixa middag. Gör nog något enkelt som tomater och mozzarella och mängder av vitt bröd doppat i olivolja och salt. Allt jag vill ha en varm sommardag i maj.

Hoppas du också fått ha en fin helg, vad du än har haft för dig ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg