Mocktails till jul och nyår!

Hej på er! Hur mår ni? Är det inte helt galet att det är 3:e advent nu i helgen och bara 9(!) dagar kvar till julafton! Hur fort går inte tiden? Hjälp!

Hur som helst så tänkte jag att jag skulle tipsa om lite goda grejer i glaset nu i jul- och nyårstider. Eftersom jag är gravid blir det givetvis alkoholfritt och jag tycker verkligen fler borde satsa på roliga alkoholfria alternativ nu under festligheterna. Dessa 3 mocktails är supergoda, enkla att göra och känns juligt festliga. Om man vill kan man givetvis göra även dessa med alkohol, men tycker de alkoholfria varianterna funkar toppen! Och visst behövs det fler alkoholfria, goda, alternativ – oavsett anledning.

Spicy Apple Mocktail

3cl färskpressad citronjuice
2dl äppeljuice
1st Kanelstång
3st Stjärnanis
Färsk rosmarin, någon enstaka kvist
Äggvita (från 1 ägg)
is

Lägg alla ingredienser i en shaker och skaka. Lägg sedan i is och skaka igen. Häll upp i ett cocktailglas och dekorera med stjärnanis och rosmarin. Önskar du göra denna med alkohol? Tillsätt då ca 4cl gin.

Christmas Mimosa

Frys in stora iskuber av koncentrerad tranbärsjuice, frysta tranbär och någon kvist rosmarin. Just stora iskubs-former är så himla användbart och går att hitta lite överallt. Vid servering lägger du bara en iskub i ett glas och toppar med alkoholfritt mousserande vin (eller champagne/prosecco för ett alternativ med alkohol).

Lime, Pear, Ginger Mocktail

3cl färskpressad limejuice
6cl päronsaft
is
Alkoholfri Ginger Beer (kan bytas ut mot vanlig Ginger Beer om man önskar)
Gurka att dekorera med

Fyll ett glas med isbitar, häll sedan i limejuice och päronsaft och toppa med din Ginger Beer. Rör runt så att allt blandas och dekorera sedan med gurka. Här har jag skurit en lång remsa med potatisskalare och trätt upp på ståltråd (tips att använda tandpetare).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg