Första adventshelgen ♥

Hej hej hallå hörni! Hur mår ni? Jag mår fint, trots att idag har varit en dag med lite diverse motgångar som gjort mig lite låg (antar att hormoner här spelar in också såklart för det är inte något som direkt ”hänt” utan bara småsaker som gjort mig irriterad och låg). Men jag ska inte klaga. För bakom mig har jag världens mysigaste helg i bagaget. December månad inleddes med första adventshelgen och oj så mycket mysiga saker jag gjort – låt oss ta en titt på det istället för o fokusera på dagens, lite mindre bra, energi.

Fredag och 1:a december. Jag och min kille träffades ju för första gången just på 1:a december och även om vi inte blev tillsammans denna dag så räknar vi det som ”vår dag” och brukar alltid uppmärksamma dagen lite extra. I fredags överraskade han mig med blommor och jag hade köpt hans bästa fika, haha. Vägen till hjärtat går ju ofta, enligt mig, ALLTID via magen 😉

På kvällen sedan fick vi riktigt finbesök, nämligen min syster som kom ner för att fira helg med oss. Vi inledde med att åka och helghandla och sedan tände vi en brasa (älskar att vi har öppen brasa i vårt hem!) och lagade en riktigt god middag. Torskrygg, gräddstuvad spetskål med citron och dill samt brynt smör stod på menyn och herregud så gott!

Lördagen startade vi sedan med att åka bort till det lokala surdegsbageriet och köpa färskt bröd och även en saffranskringla som vi delade på. Sedan klädde vi oss varmt och gick fram till stans julmarknad. Strosade runt en sväng innan vi begav oss hemåt igen. Vi alla 3 ville få in någon form av träning så vi körde ett pilatespass framför Youtube innan det vankades lunch och sedan var det dags att göra sig iordning.

På kvällen stod nämligen en av denna årstids höjdpunkter; julbord på Brygghuset i Fiskebäckskil! Och kvällen till ära klädde jag mig som en discokula i paljettstass och kände mig fin. Älskar paljetter och alla festliga looks denna årstid! Klänningen är från Ellos och Kavaj från Noella för dem som undrar.

Sedan hoppade vi in i bilen och började åka mot Fiskebäck. Stannade till i min gamla hemstad Uddevalla där vi hämtade upp Magnus och Emilie och sedan fortsatte vi köra ut mot havet.

Väl framme konstaterade vi att det var 10-års jubileum för oss på detta julbord. Älskar, älskar, ÄLSKAR detta ställe där mat, miljö och service är toppklass. Finns väldigt få (om än något?) julbord som kan mäta sig med detta tycker jag.

Vi siktade i vanlig ordning på att äta så mycket som möjligt och landade nog i 6st tallrikar totalt under de nästan 5 timmarna som vi satt där. Och mellan varje tallrik avhandlade vi både rumsrena och icke rumsrena samtalsämnen och låg stundtals dubbelvikta av skratt över bordet. Älskar detta gäng så mycket!!

Höjdpunkten för kvällen? Sällskapet, den inkokta laxen, äppelpajen och ja… allt! Fy tusan så mysigt! Mindre mysigt sedan o köra hem i mörker och snö, totalt tog bilresan hem ungefär 2,5 timme så när vi sladdade in på vår garageuppfart och stupade i säng runt kl. 02.00 tog det inte många minuter förrän vi somnade.

Söndag och efter frukost tog vi långpromenad i snön. Bor ju ett stenkast från ett motionsspår och det är perfekt att promenera dit och sedan gå skogspromenad!

Väl hemma bakade jag och syrran lussebullar. Alltså, det ÄR mitt bästa fika nu i jul och mitt recept är en stående favorit på SÅ saftiga lussebullar, vill du baka? Kolla då in detta recept: LÄNK.

Sedan var det dags att krama syrran hejdå och medan hon körde hemåt startade jag och Marius vår årliga tradition med julpussel. Himla mysigt och en fin avslutning på en väldigt bra helg.

2 kommentarer till “Första adventshelgen ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg