Att ha gått på föräldraledighet.

Passade på att föreviga kulan i studio runt v.35.

Hej på er! Nu var det visst ett tag sedan jag kikade in här hos er, tiden flyger verkligen förbi! Och på tal om det så gick jag på föräldraledighet(!) i fredags. För att göra en lång historia kort så är alltså BF den 12:e februari med ett planerat kejsarsnitt. Upptäckte ju för ca 2 veckor sedan att bebis ligger i säte så blev inbokad på vändningsförsök för att försöka vända ’hen’ tillrätta. Men någon där inne var otroligt envis och ville absolut inte vända på sig, hehe. Så nu är det alltså planerat kejsarsnitt om allt går som det ska. Varit lite blandade känslor kring det, men nu tycker jag beslutet känns toppen och hoppas allt går som planerat.

Och jag gick ju alltså hem från jobbet i fredags för att få lite drygt 1 vecka på mig att vila och förbereda mig (hur man nu gör det?) på bebis ankomst. Och jag måste säga att denna tid är väldigt märklig. För det första så nojjar jag mig för att jag inte känner så mycket fosterrörelser som man kanske ”borde” göra. Det har varit liksom genomgående för de sista veckorna och min mest googlade mening de sista 2 månaderna är typ något i stil med ”minskade fosterrörelser” och jag har varit inne på förlossningen 2 gånger och gjort extrakoll med CTG. Men allt har sett bra ut (puh) och även om jag försöker att inte oroa mig även nu så är det svårt, såklart. Antar att det är kontrollbehovet som spökar hos mig som förstföderska… Men jag har ett inbokat möte på BVC imorgon för o lyssna på hjärtljud och håller tummarna för att allt ser bra ut ♥

Men som sagt vad; märklig tid denna vecka. Försöker ”njuta” av att bara vara ledig samtidigt som jag är lite orolig och det hela tiden bara känns som man räknar ner dagarna och väntar till den 12:e. Mest bara för att jag vill veta att allt gått bra, att bebis mår bra, är frisk och att allt går som det ska. Kontrollbehovet alltså; kunde man kanske ha fått lite mindre av det?

Men hur som helst; jag sysselsätter mig på dagarna med att fylla frysen med matlådor, bakar bröd, bakar bullar, tar promenader och läser bok. Imorgon går jag in i v.40 och det känns helt sjukt. Som om jag varit gravid ett helt liv och samtidigt bara i några veckor. Tiden alltså; är den inte märklig?

4 kommentarer till “Att ha gått på föräldraledighet.

  1. All lycka till er! Idag är det ju den 12:e och kanske är du just nybliven mamma!? Grattis till den lilla bebben som får er som föräldrar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg