Julafton 2023.

God fortsättning på er ♥ Hoppas att er jul har varit fin, det har min varit! De 6 dagar julledigt har dock gått alldeles för fort och imorgon är det dags för jobb igen. Men jag antar att tiden går fort när man har roligt och det har jag absolut haft. Och hey, jag jobbar bara 2 dagar innan det återigen väntas några dagar ledigt och dessutom jobbar jag hemifrån vilket betyder att jag kan äta pepparkakor till mellanmål och ha granen tänd hela dagen. Så helt OK ändå trots att jag (som alltid) gärna haft mer ledigt.

Men hur som helst – innan jobb och slutspurt för året 2023 så tänkte jag bara dela med mig av min julafton. Den var oerhört fin i år och det är ju faktiskt en av fördelarna med att bli (och vara) vuxen; att man får möjlighet att välja hur man firar jul. Jag är ju klassiskt skiljsmässo-barn som i många, MÅNGA år firat jul i flera dagar, flängt runt mellan olika platser och försökt vara alla till lags. Men nu? Nej, nu är jag vuxen och träffar några få släktingar korta stunder dagen innan jul för att sedan på julafton och juldagen bara vara på ett enda ställe. Utan att flänga runt, utan att träffa mängder av människor. Bara min närmsta klick, vilopuls och mys. Precis så som jag vill ha det ♥ Tacksam över att jag tagit mig dit och skapar nya traditioner, skräddarsydda för att passa mig. Låt oss ta en titt:

Den 23:e december. Roadtrip på väg hem till familjen och detta som kuliss. Hallåååå vad magiskt väder!!!

Efter att ha besökt några få släktingar och önskat god jul landade vi hemma hos min syster och hennes barn. Och när barnen lagt sig dukade vi upp vår årliga tradition med charkbricka, bubbel och uppesittarkvällsmys. En av årets absolut bästa stunder!

Julaftons morgon har vi, sedan många år tillbaka, en tradition med att julbada utomhus. Och i flera år i rad har vi haft sådan TUR med vädret. Inte minst detta år då vi skyndade oss upp till soluppgången och klev ner i det kalla vattnet medan himlen färgades orange, rosa, lila och röd på samma gång. Otroligt vackert! Och yes, jag badade med kulan. Finns ju lite delade åsikter kring det, men jag klassar mig som ”van” vinterbadare och dessutom är man bara i det kalla vattnet några sekunder så det känns tryggt för såväl mig som kulan.

Efter juldopp och grötfrukost hemma tog vi med barnen ut för att rasta dem (haha) i pulkabacken. Vi åkte flera rundor ned för backen och alla hade rosiga kinder när vi sedan begav oss hemåt igen för att…

…möta upp mamma som kom för julfirande! Hon ville också julbada så först gjorde jag henne sällskap vid Vätterns kant innan vi begav oss hemåt till min syster och dukade upp för jul-lunch.

Hemlagat julbord! så himla, himla gott! Godast tycker jag är Janssons Frestelse, omeletten, ägghalvorna och brysselkålen. Mums!

Såhär var jag klädd dagen till ära. Får ta det i garderoben som passar mig och den växande magen och i år fick det bli en stretchig kjol, spets-bh, vit kavaj, röda läppar och tingeltangel.

Tomten kom på besök och gjorde succé för barnen och vi delade ut julklappar till dem. Så kul o se deras glädje – även om jag nog är av STARK åsikt att antal klappar bör begränsas då det lätt blir lite hysteriskt. Hörde i en podd nyligen att några infört en regel som sa ”1 paket från respektive hushåll till barnen” och detta vill jag själv anamma när jag blir förälder.

Efter tomten vankades dessert och vi hade gjort en himla god och festlig pavlova (recept HÄR) som vi format som en krans och toppat med vispad grädde, granatäpple, hallon och färska fikon samt dekorerat med florsocker, granskott och lite vanliga maränger. Gott och festligt!

Framåt kvällen sedan körde mamma hem till sig, jag och Marius tog en kvällspromenad och Linn nattade barnen.

Sedan åt vi lite rester från julbordet till middag, kollade på Svensson Svensson Firar Jul och delade ut klappar oss vuxna emellan. Fick flera fina saker och gladde mig även åt att ge. Sedan när klockan närmade sig midnatt stupade vi alla i säng, lyckliga efter en riktigt fin julafton.

 

3 kommentarer till “Julafton 2023.

  1. Mysigt, och vilket vackert hus din syster bor i.
    Jag tycker Vättern är kall på sommaren, så jag kan inte ens föreställa mig vinterbad där, Haha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg