Wow wow wow! Fettisdagen är ÄNTLIGEN här!! Årets näst bästa dag (efter Kanelbullens Dag) och det ska givetvis firas med semlor! Vi beställde i söndags från Konditori Kampanilen så ikväll efter jobb och gym blir det semlor framför en film i soffan tillsammans med mitt hjärta, så himla gott!
Äter ni semlor idag? Och i så fall: kör ni på vanliga, vanilj, kanelbulle-semla eller annat? Berätta gärna, jag är nyfiken! Om ni är sugna på att baka egna så vill jag återigen slå ett slag för mitt bästa recept som ni finner HÄR. Puss!
Idag blev det de traditionella:)
Klassiskt och gott 🙂
Idag blev det icke traditionell Kouign Amann(karamelliserad croissant) från Margaretas i Mölndal. Väldigt god!!
Oj så spännande och gott det lät 🙂
Vi körde semmeltest igår, Klassisk semla, blandsemla, wienersemla, semmelwrap och vaniljsemla. Den klassiska passar mig bäst 🙂 Har också gjort egna semlor i år med mandelmassan från Roy Fares, mums 🙂 Skulle kunna äta ett par semlor om dagen just nu. Det känns som om semlan har fått sig ytterligare ett uppsving i år. Hörde om ett anrikt konditori i min stad som föregående år sålde 5 000 semlor på semmeldagen, i år var deras mål 10 000 semlor och det verkar som om dom i stort sett klarade det! Ha en toppendag.
Men gud så underbart med ett semmeltest – bästa jag hört! Jaa, jag tycker också att semlan verkligen nått sin topp i år, kanske beror det på pandemin att vi verkligen går all-in på det vi kan nu? Himla roligt i alla fall och jösses vilket rekord på 10.000 semlor 😀
Jag va på jobbet igår och där blev det ingen semla. Men idag fick barnen Nutella-semla och jag en vanlig!
Mum så gott! Och semlor kan man ju faktiskt äta vilken dag som helst 🙂
Eftersom jag inte gillar mandelmassa så föredrar jag varianten med vaniljkräm.
Ja, SÅ gott med vaniljkräm ju 🙂