Det där med att ha hemgjord sylt hemma, alltså. Så förbaskat gott! Inte nog med att det är enkelt att göra och gott att ha på gröten/i frukostfilen. Det är också väldigt skönt att veta exakt vad det innehåller och att det dessutom inte innehåller något tillsatt socker.
Seriöst så förstår jag inte varför sylt/äppelmos måste innehålla så ohyggligt mycket socker. Till min jordgubbssylt och mitt äppelmos tillsatte jag inget socker alls. Och resultatet? Minst lika gott och dessutom bra mycket nyttigare.
…och jag älskar dig för att du såklart gör egen sylt också! 😉 Pöss!!
😉 ♥
Åh herrejösse och kors din sylt måste ju vara jättesur!!! Jag gör också sylt själv (ja saft och inläggningar också för den delen) men jag måste ha socker i för annars tycker jag att det blir galet surt. Jag gillar om att ha gjort det själv, att inte där är en massa E-nr och sånt utan det är jag som har gjort det. Det är en härlig känsla!
Ja, att undkomma E-nr är en stor bonus!
Just äppelmos och jordgubssylt funkar bra utan socker – men skulle jag ge mig på exempelvis hallonsylt så får jag nog ösa på med sockret 😉
Duktig du är.. 🙂 Visst är det underbart med ”egna” sylter, safter och gurker 🙂 men hur får du det att hålla sig utan socker..som ju är en del av konserveringen ? Jag gör med mkt mindre socker än vad som anges i recept men måste då frysa sylten annars möglar den.. Kram
Jag häller upp sylten i små påsar och förvarar (precis som du) i frysen. En tinad påse sylt/mos håller sig ungefär 1 vecka i kylen och på den tiden har jag hunnit äta upp den innan den möglar 🙂 Kramar