Veggie Wednesday.

 
 
middag 016

middag 015

 
 

Slänger in ett recept på typ världens godaste vegetariska sallad. Gjorde den i helgen och avnjöt tillsammans med ett glas rött men den passar lika bra en onsdag med lite bubbelvatten i glasen. För att göra den behöver du:

 

Blandade salladsblad

Rödbetor (jag använde färdigkokta)

Sötpotatis

Färsk persilja

Matvete

Getost (rumstempererad)

Färskost

Frysta örter (gräslök + basilika)

Balsamico

Salt + Peppar

 

Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Ringla över lite olja och flingsalt och tillaga i ugn tills de blivit mjuka (ca 20 minuter). Under tiden kokar du matvetet enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda sedan färskosten med de frysta örterna och smaksätt med salt och peppar. Låt örtcrémen stå kallt till servering.

Lägg sedan upp salladsbladen + hackad färsk persilja på ett fat. Strö över lite matvete och fördela rödbetor, sötpotatis och bitar av getost jämnt över fatet. Ringla över balsamico och toppa med en klick örtcréme.

 

SÅ. HIMLA. GOTT

 
 

signatur

 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg