Slänger in ett recept på typ världens godaste vegetariska sallad. Gjorde den i helgen och avnjöt tillsammans med ett glas rött men den passar lika bra en onsdag med lite bubbelvatten i glasen. För att göra den behöver du:
Blandade salladsblad
Rödbetor (jag använde färdigkokta)
Sötpotatis
Färsk persilja
Matvete
Getost (rumstempererad)
Färskost
Frysta örter (gräslök + basilika)
Balsamico
Salt + Peppar
Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Ringla över lite olja och flingsalt och tillaga i ugn tills de blivit mjuka (ca 20 minuter). Under tiden kokar du matvetet enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda sedan färskosten med de frysta örterna och smaksätt med salt och peppar. Låt örtcrémen stå kallt till servering.
Lägg sedan upp salladsbladen + hackad färsk persilja på ett fat. Strö över lite matvete och fördela rödbetor, sötpotatis och bitar av getost jämnt över fatet. Ringla över balsamico och toppa med en klick örtcréme.
SÅ. HIMLA. GOTT