Idag i lunchlådan har jag med mig Fifty shades of Kale. Skämt o sido. Vad som gömmer sig är en ljummen sallad på rödkål, grönkål och blomkål. Till detta en kycklingfilé och lite smulad fetaost. Mums.
Receptet? Japp, det kommer här.
Till 4 portioner:
1/4 rödkålshuvud
1 blomkålshuvud
Några stjälkar grönkål
4 st kycklingfiléer
2 dl matvete
1 pkt fetaost
1 påse marinad (eller kryddor efter behag)
Salt, peppar och en skvätt äppelcidervinäger
Börja med att lägga kycklingen i marinad/gnugga in den i kryddor. Tillaga sedan kycklingen i ugn, ca 225 grader i ca 25 minuter. Koka matvetet enligt anvisningarna på förpackningen. Sedan strimlar du rödkålen och grönkålen och delar blomkålen i små buketter. Koka blomkålen i saltat vatten i ca 5 minuter medan du fräser rödkål och grönkål mjukt i lite olja. Skvätt över någon tesked äppelcidervinäger över rödkålen/grönkålen och smaka av med salt och peppar. När blomkålen blivit lite mjuk häller du av vattnet. Stek sedan buketterna i lite smör tills de fått färg.
Blanda sedan grönkål, rödkål, blomkål och matvete i en skål tillsammans med fetaosten som du smulat med en gaffel. Servera detta ljummet/varmt till kycklingen. Gott, fräscht, nyttigt och enkelt. Perfekt vardagsmat.
Tallrikar från KitchenTime