Ikväll laddar vi upp inför EM-avsparken med paella och bubbel. Receptet fick jag av syrran och det var cirka hur gott som helst.
Till 4-6 portioner:
400 g kycklinglårfilé
1 pkt Chorizo à 300 g
250 g skalade räkor
0,5 dl Olivolja
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
1 gul lök , finhackad
2 vitlöksklyftor , finahackade
1 röd paprika, stimlad
½ msk paprikapulver
1 pkt saffran (0,5 g)
4 dl Paellaris eller Risottoris
1 ask körsbärstomater à 250 g
7 dl kokande vatten
3 msk kycklingfond alt buljongtärning
2 dl frysta ärtor
1 citron till servering (+ ev. lite dill)
Gör så här:
Skär kycklinglårfiléerna i tre delar. Skiva chorizon. Stek tillsammans i olivolja i en stekpanna med höga kanter i ca 3 minuter och det fått färg. Krydda med salt och peppar. Tillsätt lök, vitlök, paprika, paprikapulver och saffran. Fräs ytterligare någon minut. Tillsätt sedan ris, tomater, vatten och fond (alt. kokat vatten med buljongtärning i). Låt koka upp och låt sedan småputtra under lock (eller aluminiumfolie) i 20 minuter tills riset är genomkokt. Lägg ärtorna på toppen mot slutet och rör runt så ärtorna blir varma. Lägg till sist på räkorna och toppa eventuellt med lite dill. Servera med citronklyftor och njut!