Slänger in ett gott och nyttigt middagstips till er. Recept till 4 personer.
4 st laxbitar
0,5 dl matvete
0,5 dl qinoa
0,5 dl gröna linser
ca 3 dl strimlad rödkål
ca 2 dl hackad ruccola
1 pkt fetaost (150 g)
1,5 dl lättkesella
smaksättning: pressad vitlök/sambal olek/rivet citronskal/färska örter
2 msk äppelcidervinäger
Buljong (1 tärning eller motsvarande)
Salt & Peppar
Börja med att sätta ugnen på 225 grader. Salta och peppra laxen och lägg den i en ugnsfast form. Under tiden häller du i matvete, qinoa och gröna linser i en kastrull tillsammans med 1 buljongtärning och 3 dl vatten. Låt koka på medelhög temperatur tills allt vattnet kokat bort. När ugnen är varm skjutsar du in laxen i 12-15 minuter. Under tiden strimlar du rödkål och ruccola samt gör fetaostcrémen (mosa osten med en gaffel, blanda med kesellan och valfri smaksättning).
När linserna/matvetet/qinoan är klar blandar du detta med rödkål, ruccola och äppelcidervinäger. Servera med lax och fetaostcrémen.