Igår kväll bjöd vi hem några vänner på middag. Och tillsammans drack vi bubblande vatten och tog ikapp tid som saknats oss och så lagade vi Fish Taco. Jag har ätit det på restaurang några gånger, men aldrig provat att göra själv – därför var det lite extra festligt. Man kan göra fish taco på typ 100 olika sätt, men vi bara tänkte på smaker som passade ihop och resultatet blev riktigt gott! Efter middagen sedan gick vi ut och spelade bowling. Även om jag förlorade och kom sist (vilket aldrig är särskilt trevligt) var det ändå en härlig kväll och ett perfekt avslut på söndagen.
Idag? Idag har vi inte många planer jag och Fredrik. Eventuellt blir den en promenad, försök till att få upp en taklampa, matlagning och så ska jag se om jag inte kan börja måla något. Det vore skoj!
Fish Taco (4-6 pers)
800g torskfilé (tinad om den är fryst)
Vetemjöl
Ägg
Panko-ströbröd
Salsa 1 (tomat & koriander):
3 st tomater (finhackade, utan kärnor)
1 näve koriander (finhackad)
saften från 2 st lime
Salt & Peppar efter smak
Salsa 2 (mango & mynta):
ca 2 dl fryst, hackad mango (tinad)
10 cm färsk gurka (finhackad)
3 st salladslökar, tunt skivade
1/2 dl finhackad färsk mynta
Chiliflakes & Salt efter smak
Tillbehör:
Små tortillabröd
Babyspenat
Färsk hackad bladpersilja
Lime
Gör så här:
Förbered salsorna och låt dem gärna stå och dra i några minuter före servering.
Dela sedan torsken i mindre bitar och dubbelpanera genom att först doppa i vetemjöl, sedan uppvispat ägg och till sist panko som du smaksatt med salt och peppar. Stek sedan fiskbitarna i olja tills de blivit gyllene och knapriga. Servera på tortillabröd med salsa, färsk hackad persilja och pressad lime. Mums!