Recept på världens godaste Pavlova

 

 

På midsommarafton var det som bekant jag som stod för desserten och i år fick det bli en helt magisk Pavlova. Receptet är omöjligt att misslyckas med och resultatet är en seg, gyllene maräng som toppas med fluffig grädde och sommarsmakande bär. Alltså, HUR gott?! Vill ni imponera på arbetskollegorna eller vännerna rekommenderar jag varmt att ni provar baka denna snarast. Att toppa med svenska jordgubbar och hallon är oslagbart!

 

Till 1 Pavlova:
4 st äggvitor (rumstempererade)
1 liten nypa salt
2,5 dl socker
2 tsk maizena
1 tsk vitvinsvinäger
0,5 tsk äkta vaniljpulver

Till servering:
3 dl vispgrädde, lätt vispad
1 liter valfria bär

Gör såhär:
Sätt ugnen på 180 grader. Rita upp en rundel med 20 – 23 cm diameter på ett bakplåtspapper och lägg det på en plåt.
Vispa äggvitorna med en nypa salt till en fast smet. Vispa i sockret, en tredjedel i taget, tills marängsmeten är riktigt hård och blank. Vänd försiktigt ned maizena, vinäger och vanilj.
Bred ut smeten i rundeln på bakplåtspapperet (gör gärna en fördjupning i mitten och låt kanterna vara lite toppiga). Sätt in plåten i ugnen och sänk värmen till 150 grader. Grädda i 1 timme och en kvart (75 minuter). Stäng av ugnsvärmen och lämna pavlovan att svalna i ugnen några timmar.

Servera sedan med lättvispad grädde och bär ♥

 

 

4 kommentarer till “Recept på världens godaste Pavlova

  1. Perfekt dessert att göra för att använda överblivna äggvitor som samlas i frysen. Och lätt att variera med säsongens bär! Mums 😋

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg