Vilken dessert till midsommar?

Förra året gjorde jag 3 tårtor. En klassiker, en Pavlova och en kladdkaka. Succé!

 

Vilken dessert är ni sugna på att göra till midsommar? Detta år ska vi fira med ett härligt gäng (samma som senaste 2 åren) och denna gång ansvarar jag för såväl sill-lunchen som desserten. Jag älskar ju som bekant att rodda med mat och ser så mycket fram emot att inhandla och laga goda grejer till årets buffé. Vad gäller desserten så tror jag att jag har bestämt mig för vad jag ska göra. Men till er som fortfarande inte bestämt så kommer här lite förslag ♥

 

 

KLASSIKERN
En klassisk jordgubbstårta går (enligt mig) alltid hem. Sockerkaksbottnar, vaniljkräm, sylt, vispgrädde och jordgubbar. Eller varför inte köra ännu enklare med enbart 3 ingredienser? Sockerkaksbottnar, jordgubbar och grädde. Finhacka bara hälften av jordgubbarna och blanda med vispad grädde och du har världens godaste fyllning att fylla dina tårtbottnar med.

 

 

IMPONERA PÅ GÄSTERNA
Vill du imponera på dina gäster så gör du en Pavlova som du dekorerar med ett berg av grädde och färska bär. Alltså, det är inte alls svårt att göra en Pavlova (men kräver lite tid) och resultatet blir löjligt bra! Kul fakta är att just detta recept är ett av mina absolut mest besökta inlägg här på bloggen och du hittar receptet här: PAVLOVA.

 

 

CHOKLADIGT
Förra året gjorde jag även en kladdkaka till dessert och alltså – det är ju barnsligt gott! Så gillar du choklad kan jag varmt rekommendera att göra en kladdkaka som du sedan dekorerar med bär, grädde, florsocker och annat trevligt. Garanterat uppskattat av både barn och vuxna. Mitt bästa recept på kladdkaka hittar du här: KLADDKAKA.

 

 

LÄSKANDE GLASS
Glass, grädde och jordgubbar kan vara oslagbart gott. Men ta steget lite längre och gör egen glass. Ett superenkelt recept (som inte kräver glassmaskin) är att blanda 3dl lätt vispad grädde med 1 burk kondenserad mjölk och ställa in i frysen minst 6 timmar. Vill du göra glassen extra god kan du göra min variant med choklad, kladdkaka och marshmallows. Recept här: KLADDKAKEGLASS.

 

 

ITALIENSKT
Denna italienskt inspirerande dessert gjorde syrran för något år sedan och oj så gott (och enkelt) det är att göra. Det är alltså en somrig, svensk variant på den italienska klassikern tiramisu och den går ju bra att antingen göra i en stor skål som ovan eller i portionsformat genom att göra i vackra glas (perfekt att fynda på loppis). Det här behöver du och såhär gör du:

2 liter jordgubbar
1,5 dl koncentrerad flädersaft
1 förpackning savoiardikex (200g)
2 ägg
0,5 dl strösocker
200g mascarpone
3 dl vispgrädde

Separera äggulor och äggvitor. Vispa äggulor och socker vitt och fluffigt. Tillsätt mascarpone och grädde och vispa till en fast kräm. Vispa i en annan bunke äggvitor (med rena vispar) till ett fast skum och vänd ner detta i mascarpone-krämen. Häll sedan flädersaften i en djup tallrik och doppa snabbt kexen i saften. Varva sedan kex och kräm och skivade jordgubbar i en stor skål eller portionsformar. Avsluta med ett lager kräm och toppa med mässor av jordgubbar. Ställ kallt innan servering eller ät direkt.

 

 

BAKAT MED KÄRLEK
Denna marängtårta (även kallad Pinocchiotårta, brittatårta eller herrgårdstårta) åt vi alltid som barn på såväl midsommar som födelsedagskalas under sommarhalvåret. Den är magiskt god och bottnarna som är en mix av maräng och sockerkaka tillsammans med den fluffiga grädden och de friska bären utgör en oslagbar kombo! Receptet hittar ni här: MARÄNGTÅRTA.

 

Rekommenderade inlägg

2 kommentarer till “Vilken dessert till midsommar?

  1. Så fina tårtor! Jag älskar Pavlova, men har väldigt svårt för att det är så sött (äter inte socker annars) så jag undrar om du har testat med sockerersättning någon gång typ Sukrin Gold?

    1. Åh jag har tyvärr ingen erfarenhet med att baka med sockerersättning så vågar inte svara på det… Kram 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *