Nu när våren äntligen är här så blir i alla fall jag sugen på att äta mer sallader och fräsch, krispig mat. Att köpa en sallad från en riktigt bra salladsbar är ju drömmigt gott, men inte något som jag har möjlighet att göra särskilt ofta till lunch. Så istället väljer jag att skapa min alldeles egen lilla salladsbar och kan från dessa lådor plocka ihop min egen lyxiga lunch varje dag. Att förbereda detta tar inte alls lång tid (tror kanske jag spenderade 30 minuter i köket igår) och belöningen är lunch som räcker i 3-4 dagar. Hur smidigt som helst och genom att inte blanda ingredienserna utan ha dem var för sig gör att varje komponent hålls fräsch längre.
Vad jag hade i? Detta:
• Hummus (yes, jag köpte färdig denna gång)
• Mozzarella
• Grönkål
• Tomater
• AlfaAlfa groddar
• Sötpotatis (skuren i större bitar, tillagade i ugn, 225g i ca 25 minuter med lite olja och flingsalt)
• Strimlad kyckling (stekt i olja, soja, svartpeppar, chiliflakes och pressad vitlök)
• Broccoli (stekt i lite olja, salt och pressad vitlök)
• Rostade kikärtor (häll av och torka av 1 förpackning kikärtor. Salta och krydda med ex. cayennepeppar. Rosta i ugnen (samtidigt som du gör potatisen) på 225g i ca 20 minuter)
• Quinoa (tillagad enligt anvisningarna på förpackningen)
Finfint tips! Men, hur gör du när du rostar kikärter i ugnen? När jag har prövat så exploderar dom o jag måste skura ugnen efteråt! Finns det nåt knep?
Hmm oj. Jag har rostad kikärtor i ugn flera gånger utan att detta inträffat. Märkligt.
Men ett tips kan vara att skölja av dem, torka av med hushållspapper och sedan kan du också testa att hacka dem till mindre bitar innan du rostar i varmluftsugn. Lycka till!
Tack! Får se om jag vågar prova igen…😉
Det där med att torka dem är viktigt, gärna rugga dem lite så att skalet lossnar. Då brukar det fungera för mig. Världens godaste!
Bra tips! Tusen tack 🙂
Åh så gott det ser ut! Bra tips, jag ska helt klart börja göra liknande sallader till lunch:)
Ja, supergott med lite ”matigare” sallader till lunch under våren och sommaren 🙂