Poké Bowl.


 

I helgen diskuterade jag och syrran mat (i vanlig ordning, haha det är nog vårt populäraste samtalsämne) och vi diskuterade maträtter som man ofta tänker att man ska göra, men sedan aldrig gör. På denna lista fanns poké bowls. Den från början hawaiianska rätten som fått stort uppsving i cafévärlden och nu finns i alla möjliga tappningar. Jag har ätit det enstaka gånger men aldrig gjort själv. Men så i söndags kväll när jag var på ICA tänkte jag, hur svårt kan det vara? Och vet ni, det var inte svårt alls!

Tjusningen med en poké bowl är att man kan ha i lite vad som helst. Kyckling, lax, tofu, nudlar, vitt ris, svart ris, kål, bönor, grönsaker och picklade grönsaker. Bara fantasin sätter gränser. I min allra första (men inte sista) poké bowl körde jag på en asiatisk variant och jag måste säga att detta verkligen fick full pott hos smaklökarna. Vad jag hade i? Jo detta:

Jasminris
Gravad lax
Spenatblad
Picklad ingefära (köpte färdig från butik)
Rostade sesamfrön med chiliflakes (busenkelt att göra i en torr stekpanna)
Sojabönor
Salladslök
Tångrom (vegetariskt alternativ till rom)
Srirachamajo (blanda bara Hellmans majonäs med sriracha)
Färsk gurka

 

Vill du göra ett tjusigt upplägg rekommenderas en djupare skål. Sedan fyller du botten med ris och brer sedan över ett lager med srirachamajo. Toppa sedan med lax, rom och grönsaker och avsluta med att strössla över lite sesamfrön. Kalasgott!

 

 

Rekommenderade inlägg

1 kommentar till “Poké Bowl.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *