Recept på supergod vegetarisk linsgryta med pasta och fetaost.


 

Hörni, nu ska ni få ett recept som hängt med mig i många år och som är fantastiskt enkelt och gott. Jag började laga detta redan då jag var student för det är en näringsrik och god måltid till billig peng (som student badar man ju inte precis i pengar) och än idag tillhör det en av mina favoriter när det kommer till vegetariska recept. Perfekt om man vill äta vegetariskt lite då och då och jag tror faktiskt till och med barn skulle acceptera detta som en variant till klassikern spagetti och köttfärssås. För ett ännu mer hälsosamt alternativ serverar man grytan tillsammans med en mer fiberrik källa till kolhydrater (exempelvis matvete), men nu var jag sugen på just pasta och vet ni? Det är ju heller inte onyttigt på något sätt.

Vegetarisk linsgryta med pasta och fetaost – 4-6 portioner
1 st gul lök, finhackad
3 st vitlöksklyftor, finhackade
3 stora morötter, delade i ”stavar”
2 burkar krossade tomater av fin kvalitét
2 msk tomatpuré
3 dl röda linser
2 dl vatten
Salt, peppar, oregano & chili flakes

Pasta
Fetaost
Sallad

Börja med att fräsa lök och vitlök mjukt i lite olja. Tillsätt sedan resterande ingredienser (utom de röda linserna) och låt koka i ca 10 minuter. Sedan häller du i linserna och smakar av med salt, peppar, oregano och chiliflakes. Låt koka i ytterligare 10 minuter – tillsätt mer vatten vid behov. Under tiden detta kokar så kokar du pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Servera sedan linsgrytan med pasta, smulad fetaost och sallad.

 

 

Rekommenderade inlägg

1 kommentar till “Recept på supergod vegetarisk linsgryta med pasta och fetaost.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *