Om ni bara ska baka en sak till jul (och gillar saffran) så måste de bli dessa kalljästa lussebullar! Jag experimenterade fram ett recept förra året som blev succé och i år var det självklart att jag skulle göra dessa saftiga godbitar igen. De har tydlig smak av saffran, är otroligt saftiga och har en liten sötare smak än vanliga lussebullar på grund av att jag penslar dem med sockerlag istället för uppvispat ägg.
Alla jag bjudit dessa lussebullar på älskar dem och jag lovar att du kammar hem pluspoäng hos nära och kära med dessa gula bullar. Inlägget jag gjorde förra året med receptet är ett av mina mest lästa inlägg på bloggen och det vittnar ju faktiskt om att ni är fler som testat dessa. Ni som testat receptet, vad tyckte ni? Ge mig gärna feedback och om ni gjorde någon ändring kanske som gjorde receptet ännu bättre? Vore kul o läsa vad ni tycker ♥
Hur som helst, KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL RECEPTET.
Puss & Kram och hoppas ni får en riktigt fin decemberdag!
Hej! Verkar vara väldigt mumsig bullar. Måste testa detta recept nästa år. Jag brukar lägga saffran i blöt i konjak ngn vecka för att lösa ut smakämnen bättre, russinen får ligga i blöt i vatten en stund för att inte bli brända och så brukar jag ha vit sirap istället för socker i degen. Så 2020 måste jag absolut testa Ditt recept. Tack för inspirationen i jakten på den perfekt Lussekatten. Ha en härlig jul 🎄Kram 😘
Åh så bra tips! Sirap i degen måste jag testa, känns som om de kan bli ännu saftigare då 😀 Stort tack för tipsen och ha en underbar jul 🙂