Diskbuktning och en söndag på stan.


 

Hej på er! Det har varit lite tyst här inne nu några dagar och det är för att jag haft så himla ont i ryggen. Ni som följt mig länge vet att jag i ungefär 7 års tid haft rejält ont i ryggen (troligtvis neurologiska skador efter trafikolyckan jag var med om) och varken sjukgymnaster, läkare, naprapater eller akupunktur har hjälpt mig eller riktigt förstått VAD min enorma smärta beror på.

I början på veckan gjorde jag ett par stycken burpees på gymmet och därefter (min egna teori) fick jag så inihelvete ont i ryggen. I onsdags kunde jag, på riktigt, knappt röra mig och varje andetag jag tog högg det till i ryggen så jag nästan svimmade av smärta. Jag har därför varit hemma från jobbet och knappt kunnat röra mig.

PÅ EGET BEVÅR (inga läkare hjälper mig, de föreslår bara voltaren!!!) så har jag själv begärt utdrag på min magnetröntgen jag gjorde i somras och där står det att jag har en ”fokal diskbuktning på höger sida” och googlar man diskbuktning så stämmer 10 av 10 saker in på mig. Citat från olika hemsidor som beskriver diskbutkning:
”Smärtan upplevs ofta som ett brett band över bröstryggen, ut över revbenen på ena eller båda sidor och ner mot ländryggen. Djupandning ökar ofta smärtan. Diskbuktning kommer oftast i samband med ett lyft i framåtböjning, långvarigt sittande framåtböjt, eller att man gör en hastig rörelse med ryggen”.

Såhär känner jag varje dag och inte minst denna vecka som varit fruktansvärd. Skrev egenremiss till ortopeden i veckan och hoppas på att snart få komma in och inte sättas på väntelista och sedan få remissen avslagen (som alltid). Ursäkta att jag låter lite bitter, men har man haft konstant ont i 7 års tid och ingen läkare tar en på allvar så blir man ganska trött. Är ni några som har tips på bra privata kliniker, osteopater, ortopeder eller kliniker för nervsmärtor/diskbutkning så skriv gärna en kommentar ♥

Hur som helst. Igår kunde jag ta en promenad och bara känslan av att kunna röra mig igen utan att få panik av smärtan var fantastiskt. Så idag ska vi ta en runda på stan. Vill kika efter lite nya skor och så ska vi även kanske köpa lite möbler. Det blir fint det och jag hoppas ryggen tillåter mig att strosa runt någon timme utan att jag för för ont.

 

Rekommenderade inlägg

9 kommentarer till “Diskbuktning och en söndag på stan.

  1. Men fy så jobbigt, lider verkligen med dig! Fick själv en diskbuktning för 3 år sedan (L2 och L3) och jag vet hur ont det kan göra. Kan fortfarande känna av den ibland till och från. Samtidigt fick jag en nervskada på en annan del av kroppen, så fokuset låg mest på det.
    Har tyvärr inte så bra med tips då jag inte heller blev tagen på allvar. Träffade dock en lyhörd, kunnig och engagerad fysioterapeut på Akademiska sjukhuset i Uppsala förra våren, Sara Hörnqvist.
    Håller alla tummar för dig och hoppas så att du får rätt hjälp!
    Kram<3

    1. Åh vad ledsen jag blir av att höra att du också har problem med ryggen och en diskbuktning 🙁 Så himla jobbigt och frustrerande att inte bli tagen på allvar. Min sitter mellan kota C5 och C6 och oavsett vart i ryggen kan jag tänka mig att det är fruktansvärt. Skönt ändå att du tillslut fick träffa någon kunnig som kunde ta dig på allvar och att du i alla fall känner dig lite bättre idag ♥ kramar till dig

  2. Finns en superbra Osteopat på Kyrkogatan i Göteborg med massa erfarenhet o kunskap. Maila mig om du vill så skickar jag hans kontakt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *