Det är inte någon underdrift att intresset för mat och dryck i det egna hemmet ökat markant sedan pandemins intåg. När vi inte längre kan lägga pengar eller spendera vår tid på resor och fantastiska restaurangbesök har vi funnit nya sätt att hitta guldkant i vardagen. Och intresset för mat och dryck har definitivt varit ett sådant sätt.
Personligen har jag alltid haft en stor passion för mat och dryck i alla dess former. Både att äta och dricka det men också att laga det och att lära mig mer kring området. Jag söker hela tiden inspiration och lär mig nya saker genom sociala medier, magasin och genom att experimentera mig fram med nya smaker, råvaror och produkter som såväl underlättar och imponerar i hemmet.
Just nu finns ett intresse av att vara våra egna mästerkockar och genom att vi spenderar mycket mer tid hemma än vanligt så finns också möjligheten att utvecklas och bli bättre. Kanske har du gått någon matlagningskurs under pandemin? Eller så har du bara gått banans i matbutiker och olika webbshoppar och beställt råvaror, produkter och redskap för att experimentera själv. Personligen så tycker jag att jag lär mig bäst genom det egna experimenterandet efter att ha fått inspiration från exempelvis Instagram, Youtube, olika hemsidor och magasin.
Jag är därför glad över att samarbeta med såväl PGW som Vinshoppen som uppmanar till kreativitet i köket. Det finns så mycket enkla knep där ute som kan ta matlagningen till nya nivåer och genom att smaksätta en bekant råvara på nya sätt så kan du enkelt skapa en helt ny anrättning. Jag blev exempelvis oerhört sugen på att tillaga tuff (som jag tycker kan vara svårt att få till sådär riktigt bra) genom att marinera den i olja, soja och den rökiga kryddblandningen deliciou bacon. Detta är en växtbaserad krydda som är 100% vegansk och jag som vanligtvis äter vegetariskt eller vegansk på vardagarna kan ibland sakna den där mustiga och rökiga touchen. Och då är ju detta ett perfekt alternativ! Tänk att, som sagt vad, marinera tofu i denna krydda och servera med ugnsrostade grönsaker och en chilimajonäs. HUR gott?! Snacka om att ta matlagningen på nya nivåer genom väldigt enkla knep. Älskar sådant!
Ett annat sätt att imponera på dig själv, din partner (och framtida gäster) är att brygga egen öl. Detta har jag aldrig provat men att brygga öl hemma verkar ju faktiskt inte supersvårt om man har rätt produkter och redskap. Tänk att bjuda hem vännerna en solig vårdag eller i sommar för grillning och där du då kan bjuda på din egen öl – HUR coolt?! Snacka om att ta steget från amatör till proffs!
Så kanske har du lärt dig oerhört mycket nytt i köket under året pandemin härjar. Kanske är du i startgroparna av att vilja lära dig mer? Oavsett vilket så tycker jag att det alltid går att utvecklas och med nya redskap och råvaror kan man nå nya höjder. Så kanske är det läge att bli inspirerad och testa något nytt till påskledigheten och firandena vi har framför oss? Även om det blir avskalat med närmsta familjen kan det ändå bli storslaget!
Jag har definitivt börjat experimentera mer på hemmaplan under pandemin, även om vi försökt stötta lokala restauranger också så långt det varit och är möjligt. Sambon har dessutom faktiskt börjat brygga öl med en kompis och det blir helt galet bra öl! Jag är imponerad! Förstår att det är en djungel av olika sorters malt och humle och grejer, men bra blir det! Kram från Skåne
Men åh så roligt att höra! Hur spännande som helst ju också med egen öl och ibland blir man förvånad över hur gott det man gör själv faktiskt blir 🙂 Heja er som experimenterar i köket 😀 Kramar