Snart, äntligen, dags att advents- och julpynta.

Har ni börjat advents- och julpynta ännu? Ser man på sociala medier tycker jag väldigt många var ovanligt tidigt ute med julpyntet i år, håller ni med? Tänker att alla får naturligtvis göra som de vill, men runt 1:a advent tycker jag det är lagom för min del att börja adventspynta lite. Jag går ju liksom aldrig ALL-IN med byte av textilier och en helomvandling av hemmet inför jul (drömmer dock om att göra det en dag, haha). Men lite pynt i form av adventsbelysning, hyacinter och annat natur-relaterat julpynt så som kransar, små granar och diverse får gärna pryda hemmet under hela december månad.

Och förra veckan var jag på kransbindning. Vi har turen att via jobbet få prova på en mängd olika aktiviteter och förra veckan stod just kransbindning på schemat. Och alltså – HERREGUD vad jag älskar pyssliga aktiviteter som denna. Vi fick lite snabba instruktioner av en florist och sedan fick vi fria händer med våra kransar och binda dem och dekorera dem på det sätt vi önskade. Och alltså, hahaha – vi var kanske 30 personer denna kväll som band kransar och jag hade satt ribban högt och var absolut den som var kvar allra sist och pillade med min krans. De flesta hade lite lägre ambitionsnivåer och var klara med sina kransar efter ungefär 30 minuter medan jag? Jag satt nästan i två timmar och drack glögg, åt pepparkakor, pillade med min krans och bara NJÖT.

Jag är liksom inte alltid så pysslig av mig, men det kreativa och att få SKAPA, det älskar jag. Oavsett om det handlar om att binda en krans, att laga mat, att fotografera eller skriva en text. Älskar skapandet! Men efter nästan två timmar kände jag mig faktiskt riktigt nöjd (och så ville jag inte uppehålla floristerna längre som var kvar enbart för min skull, haha) och åkte hemåt och hängde upp kransen på ytterdörren.

Så kransen är uppe, men resten av pyntet åker nog fram nästa helg – då ska jag spela julmusik, kanske baka lussebullar (efter detta recept; länk) och bara njuta.

4 kommentarer till “Snart, äntligen, dags att advents- och julpynta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg