Att bara ha 3 dagar kvar till jul.

 
 

maison 001

 

maison 003

 

Jag är så himla glad över att jag inte har något inbokat dagarna innan jul.
 
Inga sista-minuten-klappar som ska köpas, inget spring i butiker tillsammans med halva Sveriges befolkning eller något annat som tvingar bort julkänslan och som får pulsen att slå lite snabbare än nödvändigt.
Bara jag, julmusik och raggsockorna på som gör det aningens halt på golvet när jag tar kurvorna i lägenheten i lite för hög fart för att hämta något jag blivit akut sugen på. Eller för att läsa julkorten jag fått och som gör mig alldeles varm i magen.
 

 
den sista helgen innan jul myser jag hemma i lägenheten, med pepparkakor och paketinslagning och såklart det årliga julstädet.

 

maison 002

 

maison 004

 

maison 006

 

maison 007
 
Städningen som blivit fantastiskt mycket roligare med dofta-gott produkter.

 

Som den här rengöringssprayen från Maison Belle (köpt på AgnesAmelia).
Jag menar, Vim, Ajax och Cillit Bang i all ära. Men hur kul är det när ens hem doftar kemiskt rent och får en känsla som påminner som skoltoaletterna eller sjukhuskorridorer? Precis. Därför tycker jag det är värt att lägga en extra slant även på sådant som bara ska användas för att ta bort smuts. För det lämnar kvar en fräsch doft som istället för skola andas renhet och hemtrevnad.

 

maison 008

Och dofterna av det blandat med glögg som värms med jämna mellanrum på spisen, ja, det framkallar i alla fall en känsla av lugn hos mig. Och just nu kunde jag inte önska mer.

 
 

signatur

 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg