Svar på frågestund.

 
 

gettoknowme 003

 

God morgon!

 

Medan jag sitter på tåget ner mot Malmö tänkte jag slänga in svaren från frågestunden jag hade tidigare i veckan. Vilka härliga frågor ni kom med! De bästa läsarna har jag, den saken är säker.

 

Vad gör dig riktigt lycklig?
En kopp kaffe, något sött att stoppa i munnen och något som inspirerar mig. Det kan vara en bra bok, en tidning eller en speciell plats. Älskar att ensam åka ut till något smultronställe och fika och läsa tidningar. Då mår jag nog som allra bäst.

 

Vart bor du och vad fick dig att flytta dit?

Jag bor i Uddevalla. Flyttade hit för ungefär 4 år sedan då både jag och min tvillingssyster kom in på en utbildning för att studera till Hälsocoach. Efter examen valde min syster att flytta tillbaka medan jag stannade kvar.

 

Vad har du för bakgrund, utbildning och karriär?

Jag pluggade Teknik & Design på gymnasiet med drömmar om att bli arkitekt. Men lagom till studenten hade intresset svalnat och jag tackade nej till Chalmers. Istället ägnade jag ett år åt ströjobb och resor. Har sedan tagit examen som hälsocoach, men då arbetsmarknaden där inte är så ljus kom jag in på ett sidorspår och började istället jobba som marknadsassistent på ett företag som tillverkade och sålde lyx-yachts. Otroligt lärorikt! Och nu? Nu jobbar jag som grafiker. Har även läst en del distanskurser under åren inom fotografi, grafisk design och skrivande. Ha ha, ja där har ni mitt CV. Typ.

 

Vad har du för drömjobb?

Copywriter eller fotograf på en reklambyrå. Det vore häftigt. Alternativt att jobba på en handelsträdgård (mest bara för att det verkar så jäkla harmoniskt att vistas bland växter hela dagarna).

 

Äter du helst/oftast hemlagat eller på restaurang?

Hemma. 9 gånger av 10. Framförallt för ekonomins skull men även för att jag älskar att laga mat och gärna ser till att veta exakt vad jag stoppar i mig. Men jag älskar att äta ute och att jag inte gör det så ofta gör att det känns väldigt lyxigt när jag väl gör det.

 

Vad har du för klädstil? Följer du trender?

Ooh klädstil. Vet inte, mina vänner tycker definitivt att jag har en klädstil och när jag köper ett nytt plagg brukar de kommentera att det där minsann precis är ett Anna-plagg. Men jag själv har svårt för att sätta ord på stilen. Tycker det är roligt att hänga med i trender, men sållar lite bland nyheterna och väljer bara sådant som passar min kropp och som jag känner mig bekväm med. Trivs du i kläderna? Ja då blir vad som helst snyggt.

Något som jag definitivt inte passar i är shorts, skinnjackor och stövlar. Det är liksom helt enkelt inte min grej.

 

Vad har du för drömresemål?

Toscana och New York.

 

Vart bär nästa resa av?
Fick ett tips om Tallin. Det är jag sugen på.

 

Vad hade du sagt till ditt 14-åriga jag?

Jag har haft en fantastisk barndom och liksom hoppat över all kriser kring puberteten och livet i allmänhet. Men just våren då jag skulle fylla 14 skilde sig mina föräldrar. Min värld rasade samman, bokstavligt talat. Och om det är något jag skulle vilja ha sagt till mig själv då är att det är meningen att detta ska hända. För ja, hela familjen gick igenom något svårt då (alla skilsmässor är jobbiga, så är det bara). Men att vi kom ur den starkare? Ja, det gjorde vi verkligen.

 

En bra bok?
Åh jag tycker om så många böcker. Men gillar ni deckare måste ni läsa böckerna om Harry Hole av Jo Nesbø.

 

När har du mått som sämst vs bäst i livet?
Sämst: Det måste nog ha varit tiden runt mina föräldrars skilsmässa. Inte nog med att mina föräldrar gick i sär utan under samma tidsperiod förlorade jag både min morfar och min mormor.

Bäst: Åh det måste ha varit perioden maj-oktober förra året. Jag vet inte. Efter en lite halvjobbig tid liksom vände allt och jag hade världens härligaste månader i min nya lägenheter, med bästa sommarvädret och med härliga vänner och nya möten.

 

 gettoknowme 002

 

Hur fick du upp intresset för inredning?
Det måste ha varit i samband med köpet av min lägenhet. Tidigare har jag delat bostad med min syster och det var under studentperioden. Och alla ni som varit studenter vet att det är liksom inte rätt läge för att spendera pengar på inredning, precis. Och efter det bodde jag tillsammans med mitt ex i hans lägenhet och där kände jag att jag inte kunde gå bananas för mycket. Men nu? Ja, nu tycks idéerna aldrig ta slut.

 

När känner du dig som a million dollars?
En sommardag, då hyn är solkysst och jag befinner mig i gymmet. Helst ska jag köra ett överkroppspass, i snygga träningskläder och med bra musik pumpandes i öronen. Då, ja då känner jag mig oövervinnerlig på så många plan så det nästan är pinsamt att skriva, ha ha.

 

Om du skulle flytta från Västkusten, vart skulle du flytta då?
Åh till Skåne. Jag älskar Skåne. Och så skulle jag bosätta mig i Ystad (har besökt staden ett par gånger och föll pladask vid varje besök).

 

Vad är du om 10 år?
Om 10 år har jag en vitputsad skånelänga med mörkbruna takbjälkar fylld med afrikans konst och verk från Mats Jonasson på väggarna. Sedan jobbar jag halvtid som copywriter på en reklambyrå varvat med mitt egna bolag som fotograf. Äger även en lägenhet i Italien och är tillsammans med en fasligt snygg, pratglad och äventyrslysten man.

 

Tror du på ödet?
JA! Jag tror att allt har en mening (förutom hemska sjukdomar och dödsfall).

 

Vad får jag energi av?
Ett träningspass på gymmet, solsken, att umgås med vännerna och att få ha vald egentid (oftast innehållandes koffein och socker).

 

Vad har du för favoritårstid?
Åh jag älskar alla årstider. När jag var mindre hatade jag dem och önskade sommar året runt men nu ser jag en tjusning i precis allt. Men försommaren, alltså. Den är bra fin. När det börjar grönska och fåglarna kvittra och känslan av att ha allt framför sig.

 

Vad tränar du? Och hur ofta?

Försöker hinna med 2-4 träningspass i veckan och då blir det ofta styrka i gymmet (lyfta skrot med andra ord). Konditionen tränar jag genom pulshöjande pass i gymmet, kan vara till exempel ett kettlebellspass. Kondition är annars min akilleshäl och jag avskyr att löpträna, spinningcykla eller liknande. Men med promenader och pulshöjande pass tränar jag ändå hjärtat och det känns väldigt bra.

 

Hur blev du TRX-instruktör?

Till en början så var jag en ”vanlig” motionär på gymmet tills Emil (dåvarande kettlebellinstruktör, nu: min vän och en otrolig PT och instruktör) kom fram till mig och frågade om jag ville bli instruktör inom Kettlebell. Jag svarade Ja och ett halvår senare tog gymmet in TRX på schemat och eftersom de ansåg att jag vore lämplig för just TRX fick jag en utbildning även där. Enligt mig världens bästa träningsform. Så är du sugen på att bli TRX-instruktör? Tveka inte!

 

Har du några favoritövningar gällande ben/rumpa?

Jag brukar ofta varva någon tyngre benövning (knäböj, utfall) med någon explosiv övning (typ upphopp eller burpees). Det ger bra pump.

 

Har du någon spellista för träning att dela med dig av?

Jag satte ihop en med blandade favoritträningslåtar. Du hittar den här: ttp://open.spotify.com/user/stormanna89/playlist/6henHXpfvArUQ5nnlYXFUa

 

Hur hamnade du på Elsas?

Efter att ha bloggar i över 6 års tid på samma plattform var jag sugen på något nytt. Fick feeling en novemberkväll och slängde iväg ett mail till Petra och Emma här på Elsas där jag presenterade mig och frågade om de ville ha mig under sitt tak. Till min enorma förtjusning svarade de Ja och i dessa lägen är jag så himla glad över att jag lite då och då får feeling. Så att säga.

 

Har du träffat de andra på Elsas Entourage?
Nej. Men idag ska jag göra det! Och jag är så himla himla pepp!!

 

Vad har du för favoritbloggar?
Förutom att jag läser dem här på portalen är det framförallt 3 stycken som jag återkommer till. Blondinbella – för att hon är en så otrolig inspirationskälla och powerkvinna. När jag läser hennes blogg vill jag liksom starta fem företag samtidigt och bära dyra smycken och göra om balkongen till ett hemmakontor. Angelica Blick – för att den kvinnan är så vansinnigt vacker. Hannah Stefansson – för att hon inspirerar mig till allt jag älskar; yrkesval, livsstil och resor.

Sedan älskar jag att kika in på era bloggar, ni som tittar in här. Tycker det är så roligt att få ett ansikte på er!

 

Tjänar du pengar på bloggen?

I dagsläget nej.

 

gettoknowme 001

 

Har du några tips på utflyktsmål på Västkusten nu under försommaren/sommaren?
Åh, det finns så mycket. Men om jag får plocka ut 5 stycken blir det Café Olivia utanför Hamburgsund och när du är där passa på att åka över till Hamburgö för sol och bad. Sedan vill jag tipsa om stället Två Fröknar utanför Uddevalla, Laxbutiken i Ljuskile och S:t Jörgen SPA i Göteborg.

 

3 saker du önskar dig i födelsedagspresent?
Okej, om vi nu ska frångå önskan om ett friskt liv för mig och mina kära och gå rakt på det lite mer materiella så önskar jag mig: en ny dator, Iris Lights till vardagsrummet och en fancy espressomaskin värd sisådär 30.000 (och nej familjen, få inte panik nu, en bukett blommor blir också lysande).

 

Vad har du för favoritdrink?
Mojito.

 

Vem/vilka inspireras jag av?
Hmm, svårt att namnge en person här. Men jag inspireras av människor som liksom alltid strävar efter något, strävar efter utveckling och som tar tag i saker istället för att bara prata om dom.

 

Vad sårar mig?
Av någon anledning kan jag då och då känna mig väldigt ensam (även fast jag vet att jag inte är det) och tankar på det gör mig oftast ledsen även om det lyckligtvis inte händer så ofta.

 

I vilket program redigerar du bilder?
Photoshop.

 

Hur ska du fira födelsedagen?

Jag firar min födelsedag tre helger i rad kan man säga. Igår firade vi hemma hos bästa farmor och farfar. Nästa helg kommer mamma till Västkusten för en heldag med mig, kvällen avslutas sedan med middag i mina vänners sällskap. Och över påsk åker jag tillsammans med 4 andra till Varberg och firar där.

 

Om du skulle bjuda på kalas, vad bjuder du helst på då?
Skaldjurspasta, syrliga drinkar och kladdkaka (alla älskar kladdkaka, varför krångla till det liksom).

 
 

Tack för alla frågor, hoppas ni fick svar på det ni önskade ♥

 
 

signatur

 
 

10 kommentarer till “Svar på frågestund.

  1. Trevligt att ta del av alla svaren! Klänningen på övre bilden
    i inlägget ser jättesnygg ut, varifrån?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg