Recept på ”Grekisk fisk” – allt i ett.

 


 

Ni vet hur det är med vardagsmaten, ibland fastnar man i vissa hjulspår och man har cirka 10 stycken rätter som man varvar, vecka efter vecka. Smidigt? Ja. Men också vansinnigt tråkigt när det finns så mycket god mat och spännande recept. Jag älskar att laga mat och testa nya smakkombinationer så ska verkligen försöka mig på något nytt mins en gång i veckan (eller varannan vecka i alla fall).

 

Hur som helst, detta recept berättade en kollega för mig i fredags och det lät så himla gott. Vit fisk tycker jag annars kan vara svårt att göra något gott av (om det inte innefattar panering och potatismos, typ). Att receptet också var en form av allt-i-ett-rätt där allting tillagas i en form i ugnen gjorde bara saken ännu bättre. Smakrikt, näringsrikt och enkelt. Tre bra grundstenar för en vardagsrätt. Och resultatet blev också hur bra som helst. Kapris alltså, måste börja använda det mer för fy tusan så gott det är!

 

Grekisk fisk – allt i ett-låda (typ 4-5 port)

6 st potatisar
5 st morötter
2 st röda lökar
5 st rödbetor (färdigkokta)
800 vit fisk (jag använde fryst torsk som jag tinat)
1 dl kapris
1 msk pressad citron
1 pkt fetaost
1 dl gräddfil
Salladsblad

 
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Dela sedan potatis, morötter och lök i bitar. Lägg på plåt och salta lätt (krydda gärna även med rosmarin eller timjan om du har det hemma). Sätt in plåten i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Under tiden finhackar du kapris och blandar med pressad citron. Dela också rödbetorna i mindre bitar och gör fetaostcrèmen genom att mosa fetaosten med en gaffel och blanda med gräddfilen.

Ta sedan ut plåten ur ugnen, lägg på rödbetor och fiskfiléerna ovanpå. Toppa fisken med kapris-blandningen och sätt in i ugnen igen i ca 15 minuter tills fisken är klar. Servera sedan med salladsblad och fetaostcrème.

 

 

1 kommentar till “Recept på ”Grekisk fisk” – allt i ett.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg