Morötter, ingefära och Berlin.

 
 

morotssoppa

 
 

Idag är det en riktigt grå och regnig söndag. Men vet ni? Det passar mig perfekt. De senaste dagarnas jobb har gjort mig ganska trött så att få ha en söndagseftermiddag utan planer och med ett väder som tillåter att vara inne och just spendera timmarna med ingenting var precis det jag behövde.

 

Så jag vandrar runt i lägenheten, i de mjukaste kläderna jag har och med håret uppsatt i en knut och bläddrar i tidningar, bakar äppelpaj och lagar mat. Till lunch idag blev det världens kanske godaste soppa. Jag åt den för första gången på en solig uteservering i Berlin. Det var en sådan där resa som jag gärna skulle återuppleva tio gånger om. Allt var perfekt. Och varje gång jag känner doften av denna soppa slussas jag tillbaka till våren 2011 och en tid då dagarna spenderades med att dricka billig öl, skummiga cappuccinos och där de få studentslantarna spenderades på tingeltangel och färska bakverk på marknaderna. Det var, utan tvekan, bland de 5 härligaste dagarna i mitt liv.

 

Och receptet? Ja självklart ska ni också få ta del av det.

 

5 st stora morötter

2 st gula lökar

2 dl röda linser

5 cm färsk ingefära

1 burk kokosmjölk

Vatten

Salt, svartpeppar och cayennepeppar

 

Börja med att skiva morötterna i slantar, dela löken grovt och skala och dela ingefäran i mindre bitar. Lägg detta i en kastrull tillsammans med linserna och fyll upp med vatten så att det täcker. Tillsätt salt, svartpeppar och cayenne efter behag och låt koka tills morötterna blivit mjuka (ca 15 minuter). Kör sedan allt slätt med hjälp av en mixerstav. Tillsätt kokosmjölken och ev. mer salt/peppar/cayenne. Låt koka upp i ca 10 minuter och servera.

 
 

Gott, mättande, nyttigt, vegetariskt och med en släng av ett soligt Berlin.

 
 

Och efter soppa kan man äta efterrätt med gott samvete. Idag blir det äppelpaj med ohyggligt mycket vaniljsås och minst tre koppar kaffe.

 
 
signatur
 
 

1 kommentar till “Morötter, ingefära och Berlin.

  1. Nom, va gott det lät! Brukar göra en annan variant på morotsoppa som jag inbillar mig e lite indisk, men spiskummin, inte dumt det heller. Men nu blev jag nyfiken på denna med ingefära & kokosmjölk. Får testas nu i höst, för höst e ju soppornas tid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg